Jović: Najvažnije je da nas zaobiđu povrede

Reprezentativac Srbije Stefan Jović rekao je da je najvažnije da ekipu zaobiđu povrede kako bi se dobro pripremila za Svetsko prvenstvo u Kini

Izvor: B92
Podeli
Foto: Starsport
Foto: Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije okupila se u četvrtak u Beogradu na početku priprema za Mundobasket, koji se od 31. avgusta do 15. septembra održava u Kini.

Okupili su se svi igrači osim košarkaša Denvera Nikole Jokića, koji dolazi 2. avgusta.

* Milosavljević za B92: Ova ekipa može da se nosi sa SAD

* Milutinov za B92: Imamo strašan tim

* Mačvan: Nisam zaslužio poziv, više će oni pomoći meni nego ja njima

* Teodosić: Čeka nas težak put do medalje

* Đorđević o Kaliniću i Nedoviću: Postoje vizije u kom pravcu treba da igramo

* Simonović: Funkcionišemo kao porodica

* Đorđević: Jovanović umesto Kuzmića, Jokić stiže kasnije

* Reprezentacija Srbije dobila NBA pojačanje

* Đorđević okupio reprezentaciju: Znaju šta ih čeka VIDEO

"Igranje za reprezentaciju je za mene nešto što... Uvek sam uzbuđen i srećan, tako da sa nestrpljenjem očekujem Kopaonik. Nije baš da sam ljubitelj ovih lekarskih pregleda, jer su malo dosadni, ali Kopanik je prava stvar za nas igrače", rekao je Jović novinarima na okupljanju.

Upitan da li razmišlja o povredi koju je zadobio na prošlom Evropskom prvenstvu, Jović je rekao da ne razmišlja i da je potpuno zdrav.

"Ostaje žal, ali ako pogledamo iz ovog ugla tu situaciju koja se desila, to je samo delić sekunde, umor koji dovede to toga da ja stanem igraču na nogu... Gledam da izbrišem sve te loše stvari iz glave, bez obzira što se to non-stop vuče kroz priču i medije da su povrede te koje nas sputavaju da napravimo pravi iskorak, da uzmemo to zlato. Najbitnije je da smo zdravi svi, to je ono što uvek pričam bez obzira na sve, na težinu prvenstva, mislim da je najbitnije da budemo zdravi, da se dobro spremimo", rekao je Jović.

Upitan da li je Srbija drugi favorit Svetskog prvenstva, Jović je odgovorio uz smeh: "Ne razmišljam o tome, iskreno. Ne stavljajte pritisak". ;

On je nedavno iz Bajerna prešao u Himki.

"Pre dva ili tri dana smo stupili u kontakt. Prvi dan smo razgovarali o tome koja bi moja uloga bila tamo, šta se od mene očekuje, tako da mi je prijalo interesovanje. Vrlo brzo sam doneo odluku. Imao sam i želju da odem u Rusiju, da odigram godinu dana, to je moja ideja bila, tako da sam na obostrano zadovoljstvo završio u Himkiju", naveo je Jović.