Nova vest
Košarka

Sreda, 17.07.2019.

16:59

Klub iz Ljubljane nastavlja da se pojačava — stigla dva igrača u jednom danu

Novoformirani košakaški klub Cedevita Olimpija u jednom danu je potpisala dva igrača, i tako nastavila da se pojačava za narednu sezonu.

Izvor:

Autor:

Klub iz Ljubljane nastavlja da se pojačava — stigla dva igrača u jednom danu
EPA-EFE/MARKKU OJALA Scene action

Klub iz Ljubljane je u roku od svega dva sata ozvaničio potpise Saše Zagorca i Mirka Mulalića.

Prvo je potvrđen transfer Mulalića, Slovenca koji igra na poziciji beka-šutera, koji je sa klubom potpisao ugovor na dve godine.

Slovenac se ovako vratio u klub gde je i započeo karijeru 2007. godine, a protekle sezone je nastupao za bugarski Balkan sa kojim je i osvojio tamošnji šampionat.

Nešto poznatije ime košarkaškoj javnosti svakako je Saša Zagorac koji je drugo današnje pojačanje za Olimpiju i koji je takođe potpisao ugovor na dve godine.

On je još jedan bivši igrač koji se vratio u klub, a stiže iz Poljske gde je prethodne sezone nastupao za tamošnji Trefl Sport i beležio u proseku 14 poena, pet skokova i dve asistencije po meču.

Zagorac je bio i član reprezentacije Slovenije koja je osvojila Evropsko prvenstvo 2017. godine kada je u finalu savladana reprezentacija Srbije.

Novoformirana ekipa iz Ljubljane na ovaj način polako kompletira svoj roster za predstojeću sezonu u kojoj će učestvovati u tri takmičenja, a u pitanju su ABA liga, Evrokup kao i domaće prvenstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve