Nova vest
Košarka

Utorak, 09.07.2019.

11:43

Bulut: Nisam želeo da napravim problem

Najbolji basketaš sveta Dušan Domović Bulut je za Koš magazin govorio o zabrani FIBA da se takmiči u BIG 3 ligi.

Izvor: SV

Autor: SV

Bulut: Nisam želeo da napravim problem
(Photo by David Becker/Getty Images)

Podsetimo, reprezentativac Srbije je izabran na draftu američke lige u basketu i trebalo je da bude deo tima koji sa klupe predvodi legendarni Rik Beri.

Ipak, objavio je da odustaje od toga pošto mu je FIBA zapretila sankcijama, odnosno zabranom učešća na Olimpijskim igrama.


"Nisam konfliktna ličnost, i nisam želeo da napravim problem ni sebi, ni ekipi, niti Savezu. Čak ni Fibi. Cilj mi je trenutno da igramo Olimpijske igre, gde imamo jedinstvenu šansu, sigurno nam se nikad više neće ukazati. Zato sam se odlučio da ostanem ovde, mada mi to finansijski uopšte ne odgovara. Ja ne igram basket zbog para, ali uvek kažem da čovek ako hoće da živi mora da jede, ali ne živi svaki čovek da bi jeo. Najveći razlog prelaska u BIG 3, sem nekog novog izazova, bio je svakako ta finansijska sigurnost. Ali, očigledno da tajming nije bio dobar. Ostajem otvoren za BIG 3 sledeće godine. Ove godine nam je cilj kvalifikacija za Olimpijadu, i bilo bi baš bezveze da ja kao lider tog tima prvi odustanem zbog neke moje lične koristi. Ima vremena, pokazaću šta znam u BIG 3 ligi posle OI
", naveo je Bulut.

Američki mediji su tek posle cele situacije skrenuli pažnju na umeće momka iz Novog Sada i nazvali su ga srpskim Majklom Džordanom.

"Meni je kao klincu tata rekao – ako crtaš, budi Pikaso, a ako igraš košarku budi Majkl Džordan! A ja sam se opredelio da igram basket, i postao sam – Dušan Bulut", rekao je Bulut.

On je dodao i da već polako počinje da se stvara navijačka baza za basket, ali je istakao i da postoje stereotipi da su basketaši manje vredni nego košarkaši.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve