Marjanović: Želimo da se borimo za zlato

Srpski centar koji u NBA ligi nastupa za Filadelfiju Boban Marjanović za sajt FIBA govorio je o reprezentaciji Srbije i svom mestu u nacionalnom timu.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

"Želimo da igramo polufinale i da se borimo za finale kako bismo imali priliku da osvojimo zlatnu medalju. Idemo na Svetsko sa velikim ambicijama i naš cilj u Kini biće da još jednom pokažemo da smo među najboljima na planeti. Nadam se samo da ćemo svi biti zdravi i mogu da vam kažem da su svi veoma uzbuđeni i da očekuju još jedno uspešno leto", rekao je FIBA–i Boban Marjanović.

Pre odlaska u nokaut fazu, "Orlovi" će se sudariti sa Italijom, Filipinima i Angolom u grupi D.

"Grupa je jako dobra i biće veoma interesantno takmičiti se sa ekipama o kojima ne znamo previše. Svi znamo ko je Italija i šta ona predstavlja, koliko su kompetitivni kao ekipa, ali zato o Angoli i Filipinima ne znamo previše. Moraćemo da budemo maksimalno fokusirani u svakoj utakmici u prvoj rundi i da svakom meču pristupimo jednakim intenzitetom", u nastavku je rekao gorostasni centar.

Dve ekipe iz svake grupe plasiraće se u narednu fazu, a reprezentativci Srbije favoriti su u svojoj grupi i Marjanović kaže da će on kao i njegovi saigrači morati da igraju veoma dobro kako bi izbegli neko iznenađenje.

"Ne smemo prolazak u nokaut fazu da uzmemo zdravo za gotovo. Moramo zaista dobro da igramo, ma ko bio ispred nas. Na ovakvim takmičenjima ima zaista mnogo iznenađenja i moraćemo da budemo na vrhunskom nivou kako bismo izbegli jedno", završio je Marjanović.

Svetski šampionat u Kini počinje 31. avgusta i trajaće sve do 15. septembra.