Nova vest
Košarka

Petak, 17.05.2019.

20:49

Ludnica u Vitoriji – CSKA posle drame u finalu Evrolige

Košarkaši CSKA iz Moskve savladali su Real Madrid posle velike drame rezultatom 95:90 i idu u finale Evrolige gde će igrati sa ekipom Anadolu Efesa.

Izvor: SN

Autor: SN

Ludnica u Vitoriji – CSKA posle drame u finalu Evrolige
EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

CSKA je nešto "siromašnije" otvorio utakmicu, brojali su promašaje, dok je Real bio staloženiji, precizniji i pametno koristio greške ruskog predstavnika.

Ubrzo su stekli i prvu "opipljivu" prednost, ali CSKA je to uspeo da anulira najviše zahvaljujući bivšem igraču Real Madrida Serhiju Rodrigesu, ali i nekadašnjem beku San Antonio Sparsa, Nandu de Kolou.

Ipak, nekako je upalo u oči da je CSKA većinu svojih poena u prvom kvartalu postigao sa linije za slobodbna bacanja, kao i činjenica da je Tavares u prvoj četvrtini imao čak tri rampe!

Druga deonica je počela poenima Klajburna i Kerola, a možda i najatraktivniji potez smo videli na sredini četvrtine, kada je Kajl Hajns na asistenciju Aleka Pitersa "posterizovao" Gustava Ajona.

Ludnica nas je dočekala u samoj završnici poluvremena, poslednjih 20ak sekundi je bilo neverovatno. Prvo je Fakundo Kampaco u stilu Ražona Ronda prevario pola odbrane CSKA i potom je promašio zicer, da bi Trej Tompkins uspeo da to popravi.

Ostalo je samo sedam sekundi do kraja i lopta je bila kod Vila Klajburna, koji je uspeo maltene uz zvuk sirene da postigne trojku i održi egal utakmicu u prvih 20 minuta, pošto je Real imao prednost od dva poena, kada je na semaforu pisalo 45:43.

Trojkom Rudija Fernandesa otvorili smo treću četvrtinu, ali uskoro smo videli i potez koji je obeležio ovu utakmicu. Vil Klajburn je protrčao po čeonoj liniji, dobio pravovremeni pas o parket od Rodrigesa i snažno zakucao pritom ostavivši Tavaresa na posteru.

Usledila je serija Real Madrida, sjajnom rolom Fakunda Kampaca je sve krenulo, a Madriđani su u jednom momentu imali i dvocifrenu prednost, posle trojke koju je postigao Entoni Rendolf.

Međutim, CSKA to nije dozvolio, pa su poeni de Koloa, Rodrigesa i Hantera održali "Armejce" u igri. Još ništa nije bilo rešeno pred poslednjih 10 minuta, iako je Real vodio sa 73:65.

Poslednja četvrtina je bila prava poslastica za sve ljubitelje igre pod obručima. Delovalo je kao da ćemo samo sačekati krajnji rezultat kojim će Real slaviti i otići u finale, ali de Kolo, Rodriges, Hanter, Higins i ostali to nisu dozvolili.

Igrali su sjajno, pogađali neke važne šuteve i pritisli Real do krajnjih granica. Nakon jedne odluke sudija da ponove de Koloovo bacanje, Pablo Laso je bacio peškir i zaradio tehničku grešku, što je bila jedna od prekretnica u ovom duelu.

CSKA je topio prednost Reala, izgledalo je kao da nas čeka prava ludnica, a to je francuski košarkaš i potvrdio, pošto je trojkom Nanda de Koloa CSKA posle dugo dugo vremena prešao u vođstvo.

Ljulj je uspeo da odgovori u svom stilu, pogodivši jedan težak šut, sa ramena, van balansa i doneo je novu veliku dramu. Posle toga, u penal završnici, pobedu je odneo ruski predstavnik, potpuno zasluženo, rezultatom 95:90.

De Kolo i Rodriges su imali po 23 postignuta poena, a Vil Klajburn je imao 18 dok je Kori Higins ubacio 11 i oni se mogu smatrati pravim herojima "Armejaca". Na drugoj strani, Fabijen Kozer je imao 18 poena, Ljulj 13 uz 2 skoka i 2 asistencije, a dvocifreni su bili još Entoni Rendolf sa 12, kao i Rudi Fernandes i Fakundo Kampaco sa po 10 postinutih poena.

Utakmicu između Real Madrida i CSKA Moskve mogli ste da pratite UŽIVO na našem LIVE BLOGU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve