Nova vest
Košarka

Utorak, 23.04.2019.

10:58

KK Budućnost: ABA liga više ne postoji

Košarkaški klub Budućnost izdao je novo saopštenje vezano za utakmicu finalne serije plej-ofa ABA lige.

Izvor: B92

Autor:B92

KK Budućnost: ABA liga više ne postoji
Foto: Starsport

Budućnost je saopštila da da su direktor i sportski direktor ABA lige, Krešimir Novosel i Žarko Čabarkapa, u dogovoru sa Nebojšom Čovićem, omogućili neregularnosti i fizičke napade na igrače.

"Igrači i stručni štab Budućnosti večeras su doživeli horor, linč i fizičko nasilje. Nakon napada kojeg su zabeležile kamere i preneli svi mediji, uključući i srpske, a koje su snimili i članovi naše delegacije, kada su igrači gađani upaljačima, drškama, stolicama i drugim predmetima i kada su napadnuti od strane velikog broja navijača na terenu, povukli su se u svlačionicu, spašavajući se od agresije, potpuno nezaštićeni od strane policije i pored obećanja koje je policija danas poslala klubu u zvaničnom saopštenju", stoji u saopštenju.

Iz Budućnosti navode da su tom prilikom "povređeni Noris Kol, Suad Šehović, a da je Nemanja Gordić "pogođen stolicom".

"Svesni da je atmosfera takva da nema uslova da se odigra utakmica, od čelnika ABA lige, za koje smo dobili informaciju da su ucenjeni od strane Crvene zvezde, tražili smo da se isprazni dvorana ili da se utakmica odigra sutra, kažu u klubu. Na žalost, mada su Krešimir Novosel i Žarko Čabarkapa videli da su naši igrači u pravom smislu riječi jedva izvukli živu glavu i da bi došlo do ozbiljnih povreda košakaša i stručnog štaba, sa potencijalno smrtnim ishodom da su još par minuta ostali na terenu, insistirali su na tome da se za pet minuta vrate na teren, sa pretnjom da će se utakmica registrovati službenim rezultatom 20:0 u korist Crvene zvezde", navode iz kluba.

"Mada svesni da u toj situaciji možemo biti samo poraženi, prihvatili smo da bi sačuvali igrače i stručni štab. Ponosni smo na naš tim što su u takvoj situaciji ipak izašli na teren, stoji u saopštenju. O svim dešavanjima ćemo detaljno i sa dokazima informisati klubove vlasnike ABA lige, jer sa ljudima koji su nas doveli u ovu neprihvatljivu i ponižavajuću situaciju, ABA liga od večeras ne postoji. Očekujemo njihovu smenu", zaključuje se u saopštenju podgoričkog kluba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

212 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d