Nova vest
Košarka

Petak, 12.04.2019.

12:55

Sonja Petrović: Ništa draže od srpskog finala Evrolige

Jedna od najboljih srpskih košarkašica Sonja Petrović, pred završni turnir Evrolige u mađarskom Šopronu izjavila je da ne bi imala ništa protiv srpskog finala.

Izvor: SN

Autor: SN

Sonja Petrović: Ništa draže od srpskog finala Evrolige
Foto: Starsport

Na završnom turniru pored Petrović biće i Aleksandra Crvendakić i Tina Jovanović, koje nose dres Šoprona. Ni ove sezone fajnal-for neće proći bez Sonje Petrović, koja će po rekordni 12. put put učestovati na završnom turniru.

"Iskreno kada mi ljudi skrenu pažnju na to, tek onda shvatim koliki je to podvig. U mom slučaju se nekako podražumevalo da sa ekipom igram završnicu. Jedni put kada sam bila u nedoumici da to nećemo uspeti, delovalo mi je nemoguće. Mislim da je to nešto na šta ću u budućosti biti najponosnija u svojoj karijeri. Trenutno nisam svesna koliko je to veliki uspeh, jer nisam osetila kako izgleda kada ne izboriš završni turnir Evrolige", rekla je Tanjugu Petrović.

Dinamo je grupnu fazu završio kao prvi u grupi, ali bez obzira na to Petrović ističe da je bilo teško doći među četri najbolje ekipe.

"Ako poredim sa prošlogodišnjom sezonom, mislim da je ove godine bilo malo teže. Bilo je neizvesnih utakimca, ali mislim da smo dosta samouvereno stigle do završnice. Pored Jekaterinburga mi smo još jedna ruska ekipa koja je pokazala najviše tokom sezone i tim koji je na kraju imao samo jedan kiks u grupi. Cilj Dinama je uvek najviši, a to je osvajanje Evrolige",
rekla je Petrovićeva, čiju ekipu u polufinalu očekuje duel sa češkim Pragom.

"Ove godine se nadam da ćemo ući u finale. Prag je jaka ekipa, igraju jako dobro ove sezone. Neće biti nimalo lak suparnik, iako nas svi vide kao favorita. Ako iole pomislimo da će biti lako, mislim da ćemo se prevariti, jer svaka ekipa koja dođe do završnog turnira svakako tokom sezone pokazala kvalitet. Naš najveći adut je to što imamo trenutno najbolju igračicu sveta Brijanu Stjuart, koja je u protekloj godini osvojila sve što se može osvojiti. S druge strane, imamo igračice koje su spremne da prihvate sporedne uloge, kako bi se postigao cilj. Milsim da smo s te strane nesebične. Kada u timu imate zvezdu velikog kalibra, neko mora i da se žrtvuje da bi ekipa funkcionisala. Nadam će svako odraditi svoju odluku".

U drugom polufinalu Srbija će imati dve predstvnice, Crvendakić i Jovanović, a njihova saigračica iz reprezentacije istakla je da bi joj bilo drago da se u finalu nađu sve tri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve