Nova vest
Košarka

Sreda, 27.02.2019.

12:12

Bura u Hrvatskoj – "Jaki na jeziku, a kada treba žrtva, nema ih nigde"

Dino Rađa, predsednik Košarkaškog saveza Hrvatske, odgovorio je Roku Leniju Ukiću, koji je prozvao čelne ljude Saveza i selektora Dražena Anzulovića.

Izvor: PT

Autor: PT

Bura u Hrvatskoj –
Foto: FIBA/ Dino Raða i Ivica Zubac

Nekadašnji reprezentativac Hrvatske oštro je kritikovao KSH rekavši kako im nedostaje vizije i da selektor nije dorastao zadatku.

Legendarni hrvatski košarkaš odmah mu je odgovorio.

"Lako je upirati prstom, to mogu i ja, ali od toga nema koristi. Svi su oni jaki na jeziku, a kad se treba žrtvovati, nema ih nigde. I taj Ukić se mogao puno puta žrtvovati pa nije. I sam je prestao da se interesuje za reprezentaciju", rekao je Rađa za RTL i nastavio:

"Zašto neko ko deset godina nije napravio ništa, nije doneo ni jednu medalju, ima potrebu da upire prstom?! Stojku i meni poštenje je iznad svega", naglasio je Rađa, ponovivši da svi moraju da se pogledaju u ogledalo, ali i da klubovi moraju bolje da rade, a igrači da imaju volju igrati za Hrvatsku.

Predsednik Saveza Hrvatska rekao je da su bili zainteresovani za sadašnjeg trenera Partizana Andreu Trinkijerija.

"Pa gledajte, nije problem priznati grešku. Samo vi morate da znate što je sve napravljeno pre toga. Nemojte misliti da mi nismo razgovarali i s Trinkijerijem, i s Perasovićem, i s Repešom i s gomilom trenera koji imaju nekakvu težinu. I tražili smo rešenje po Americi. Međutim, odbili su nas jer su ljudi jednostavno zainteresovani za neke više nivoe poput evroligaških klubova. U situaciji u kojoj smo bili jednostavno smo uzeli rešenje koje je u tom trenutku bilo najbolje", kazao je Rađa.

Podsećamo, Hrvatska nije uspela da se plasira na Svetsko prvenstvo u Kini putem FIBA kvalifikacija. To znači da ih nećemo gledati u Aziji, a verovatno i u Tokiju na Olimpijskim igrama jer se viza za OI obezbeđuje preko Mundobasketa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

106 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve