Nova vest
Košarka

Petak, 22.02.2019.

19:45

Hrvatska i zvanično bez Svetskog prvenstva!

Košarkaška reprezentacija Hrvatske poražena je pred domaćom publikom od Poljske sa 77:69, u poslednjem "prozoru" kvalifkacija za Svetsko prvenstvo.

Izvor: PT

Autor: PT

Hrvatska i zvanično bez Svetskog prvenstva!
Foto: FIBA

"Kockasti" su ovim porazom zapečatili sudbinu i više nemaju nikakvu šansu da se plasiraju u Kinu.

Hrvatska je i pre ovog duela bila u lošoj situaciji, ali ih je pobeda držala u životu. Kako se to nije dogodilo, Poljska će zajedno sa Italijom i Litvanijom na Mundobasket.

Ekipa Dražena Anzulovića odigrala je meč s puno oscilacija, nije imala kontrolu nad mečom i Poljska je zasluženo pobedila.

Mateuš Ponitka bio je apsolutni heroj gostiju jer je u završnici meča postigao najvažnije poene, dok su na drugoj strani Krušlin i Katić mašili.

Ponitka je na kraju bio i najefikasniji sa 20 poena, Ej Džej Sloter je ubacio 15, dok je Sokolovski meč završio sa 12.

U poraženom sastavu Filip Krušin je postigao 21 poen, po deset su ubacili Miro Bilan i Hrvoje Perić, dok su po osam postigli Toni Katić i Darko Planinić.

Hrvatska u poslednjem kolu igra protiv Mađarske, dok se Poljska sastaje sa Holandijom.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

321 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d