Nova vest
Košarka

Utorak, 05.02.2019.

22:02

Davidovac: Pobeda za podizanje samopouzdanja

Dejan Davidovac je bio jedan od najboljih aktera meča Evrokupa u kojem je Crvena zvezda pobedila Unikahu sa 105:89.

Izvor: PT

Autor: PT

Davidovac: Pobeda za podizanje samopouzdanja
Foto:Starsport

Meč je završio sa 16 postignutih poena, bio je veoma raspoložen i kaže da će ovaj trijumf mnogo značiti ekipi Milana Tomića za nastavak sezone.

"Dobra utakmica, iako nije imala veliki rezulatski značaj, pošto smo mi ispali iz Evrokupa još prošle nedelje. Svakako, vrlo bitna za nastavak sezone. Pobeda nam je značila zbog izlaska iz krize, da bismo podigli samopouzdanje pošto već počinje borba za trofeje", izjavio je Davidovac.

I njemu je kao i ostalim kolegama iz tima teško što je Crvena zvezda završila takmičenje u Evrokupu.

"Izgubili smo od Valensije i Malage po pola koša, sigurno da ostaje gorak ukus u ustima zbog toga. Teško je izgubiti na taj način i psihološki, jer se posle toga treba vratiti. Ne znam šta bih sad na sve to rekao, eto, Malaga je pobedila Limož takođe sa pola koša. Takav je sport, to je košarka, dešava se. Ne bi trebalo da se vraćamo i razmišljamo o tome. Mi smo ispali iz Evrokupa, koncentrišemo se na ABA ligu".

Kaže da će biti važno nastaviti seriju pobeda.

"Atmosfera dobra. Unikaha je evroligaška ekipa, kao što je i Valensija. Pobediti ih nije lako. Svaka pobeda znači, a ova će biti važna zbog samopouzdanja. Pripremamo se za svaki meč, uvek nam je želja da pobedimo", zaključio je Davidovac.

Ognjen Dobrić je susret završio sa deset poena, bio je takođe veoma zapažen.

"Bitna pobeda za nas zbog nastavka sezone, ulaženja u taj pobednički ritam. Igrali smo sa velikom energijom svih 40 minuta mislim da je i to razlog što smo pobedili. Teško nam je zbog prethodnih poraza, ali idamo dalje.Imamo i dalje jasan cilj, prvo ide utakmica sa Mornarom, pa onda Kup, koji nam je isto tako bitan, pa posle treba da nastavimo sa dobrim rezultatima u ABA ligi. To nam je primarni cilj", kaže Dobrić.
On je dodao da sada počinje borba za pehare i da je svaki meč jednako važan.

"Sve je otvoreno, ima dosta kvalitetnih ekipa, tako da moramo biti spremni i fokusirani na to. Kao što smo igrali ovu utakmicu, tako treba biti koncentrisan i dalje, svih 40 minuta. To što smo ispali iz Evrokupa će nam u jednu ruku pomoći, jer ćemo imati nedelju dana da se pripremimo za narednu utakmicu. Ekipa je shvatila šta je najbitnije i svi smo spremni za to", zaključio je Dobrić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve