Nova vest
Košarka

Utorak, 15.01.2019.

18:30

Partizan od katastrofe do egala – Nidam i Monako slavili u Beogradu

Košarkaši Partizana poraženi su u trećem kolu druge faze Evrokupa na domaćem parketu od strane Monaka rezultatom 72:68.

Izvor: LN

Autor: LN

Partizan od katastrofe do egala – Nidam i Monako slavili u Beogradu
Foto: Starsport

Partizan je odigrao loš meč od samog početka pa sve do kraja i ni u jednom trenutku nije izgledao na onu ekipu koja je u prethodnoj rundi "razbila" Albu u Beogradu.

Monako nije odigrao preterano dobar duel ali je bio znatno bolji od protivnika i igrao koliko mu je bilo potrebno kako bi razlika konstantno rasla i već sredinom treće četvrtine došla do skoro 20 poena.

Na samom početku se videlo da se u "Pioniru" neće videti posebno kvalitetna košarka jer je bilo dosta promašaja i izgubljenih lopti, ali prvi su se iz tog sivila izvukli gosti. Sašo Filipovski je dobro spremio svoj tim koji nije popuštao ni u jednom trenutku i njihova prednost je samo rasla.

Crno-beli su se istakli u jednoj negativnoj stavci, a bilo ih je mnogo. Na poluvremenu u statistici je pisalo da Partizan za tri šutira 2/16.

U trećoj četvrtini mnogi su očekivali da se izabranici Andree Trinkijerija vrate u meč i da pokušaju da učine meč neizvesnijim, ali oni su taj kvartal izgubili. Monako je bio i na maksimalnih +21, ali je pred poslednjih deset minuta bilo 16 razlike za "kneževe".

Uživo prenos meča mogli ste pratiti i uz naš LIVE BLOG.

Iz dvorane "Pionir" je dolazila energija sa tribina, poprilično značajna gledajući na rezultat, ali to nije pomagalo domaćinu.

Partizan je imao kakve-takve šanse da potencijalno zakomplikuje posao Monaku ali svaki put kada su imali šansu da naprave neku seriju ispadali su u odbarni ili promašivali šuteve u napadu, tako da nikakve neizvesnosti nije bilo, iako je sjajan posao pri kraju radio Aleksej Nikolić.

Poslednji "trzaj" Partizan je imao na minut i po do kraja kada su došli do -5 i imali tri napada, ali nijedan nisu uspeli da realizuju. Derek Nidam je zatim pogodio trojku preko ruke i "stavio tačku na i".

Najefikasniji kod pobednika bio je Džerod Džouns sa 16 poena. Pratili su ga Pol Lakomb sa 12, Erik Bakner sa 11 i Derik Nidam sa 10, koji je bio i "meč viner".

U domaćem sastavu Aleksej Nikolić je imao 16 poena, a Džok Lendejl 14 uz sedam skokova. Nikola Janković je imao 12, a Markus Pejdž osam poena.

Partizan je na kraju šutirao za tri 11/34, što i nije toliko loše s obzirom da je na poluvremenu njihov šut bio 2/16.

Crno-beli su porazom prekinuli seriju od tri uzastopne pobede i došlo do skora od 1-2 u drugoj fazi Evrokupa, dok su "kneževi" na 2-1 posle tri odigrana meča. U narednom kolu sastaju se upravo ove dve ekipe, 22. januara u Francuskoj.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

355 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Euroleague

Evroliga kaznila Atamana i PAO

Trener košarkaša Panatinaikosa Ergin Ataman novčano je kažnjen sa ukupno 35.000 evra zbog komentarisanja suđenja i nepoštovanja medija, saopštila je Evroliga.

Tanjug

21:45

8 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu