Nova vest
Košarka

Sreda, 02.01.2019.

22:13

Tomić: Od rekorda niko ništa nije dobio, nego od titula

Trener Crvene zvezde Milan Tomić dao je svoje mišljenje posle pobede svoje ekipe nad Limožom na startu druge faze Evrokupa.

Izvor: LN

Autor: LN

Tomić: Od rekorda niko ništa nije dobio, nego od titula
Foto: Starsport

Zvezda je Limož pobedila u hali "Aleksandar Nikolić" rezultatom 83:71 u prvom meču grupe G.

Tomić je pohvalio svoj tim, koji je, kako kaže, izgubio dosta energije u prošlom meču protiv Budućnosti, ali se dobro oporavio.

"Očeikvao sam ovakvu utakmicu, moja želja je bila da igramo u gostima prvi meč. Drugačije je igrati u Top 16 i u prvoj rundi. Kada prvi meč igrate kod kuće imate pritisak, a kada igrate u gostima i kada izgubite nije toliko strašno. Limož je igrao bez pritiska i to se videlo na ovoj utakmici. Prvo moram da kažem da smo odigrali odlično. Ako me pitate zašto, to je zbog derbija sa Budućnosti gde smo izgubili dosta energije i zbog Nove godine. Momci sigurno nisu legli u ponoć jer su oni ljudska bića. Igrači sa klupe su dosta pomogli timu. Zvezda je tim, ne skup individualaca i samo kao tim možemo da uradimo nešto u Evrokupu", izavio je Tomić.

Zvezda ima perfektan skor u ABA ligi, ali Tomić ne dopušta svojim igračima da se opuste iako su ubedljivo prvi u tom takmičenju.

"Od rekorda niko ništa nije dobio u životu. Od titula jeste, od rekorda nije. ABA liga se još nije završila. Moramo da budemo ozbiljni i ovaj tim treba da igra svaku utakmicu ozbiljno, jer nema to iskustvo da može da se opusti", jasan je Tomić.

Trener Zvezde se osvrnuo i na Alekse Radanova, Muhamada Fajea i Ognjena Dobrića, koji su neko vreme van sastava Zvezde.

"On je mogao danas da igra utakmicu, ali je odradio samo jedan trening. Nisam hteo da stavim igrača da igra ako je odradio samo jedan trening. On će biti u sastavu u narednom meču. Dobrić je bio van sastava jer je bolestan prethodna tri dana", rekao je Tomić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve