Nova vest
Košarka

Četvrtak, 13.12.2018.

22:13

Gudurić briljirao protiv Milana, Baskonija pobedila Makabi

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su Olimpiju Milano sa 92:85 u 12. kolu Evrolige dok je Baskonija bila bolja od Makabija 81:79.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Gudurić briljirao protiv Milana, Baskonija pobedila Makabi
StarSport

Najefikasniji je u pobedi Fenera bio Marko Gudurić sa 20 poena i tri asistencije, 17 je dodao Jan Veseli, a 15 Žofri Lovernj.

Nikola Kalinić je ubacio osam poena uz pet skokova. U timu iz Milana Majk Džejms je dominirao sa 31 poenom, a po 13 su imali Kuzminskas i Gudaitis. Vladimir Micov je ubacio osam poena.

Posle uvodnih pet i po minuta i samo 12 poena za obe ekipe, Milano je zaigrao bolje i trojkama Džerelsa i Džejmsa uspeo da "pobegne" na +6 koliko je ostalo do kraja prve četvrtine (21:15).

Gudurić je bio razigran pa je na polovini druge deonice ukrao loptu, asistirao Slukasu, a onda u jednom od sledećih napada uhvatio i ofanzivni skok, posle kog je Slukas doneo prednost Feneru 30:28.

Do poluvremena je meč bio u egalu, a žuto-crni su počeli da prave razliku u trećoj deonici kada su poveli sa 58:49 poenima Veselog, a onda trojkom Muhameda Alija i sa +10 pri rezultatu 65:55.

U četvrtoj četvrtini je Armani imao opasan nalet kada je Majk Džejms primakao svoju ekipu na jedan posed trojkom za 81:79, ali je istovetno odgovorio Gudurić.

On je u tim trenucima vezao dve trojke kojima se Fenerbahče "odlepio" i do kraja posle trojke Kalinića sačuvao prednost. Turski tim je sada prvi u Evroligi sa skorom 11-1, dok je Milano sedmi sa po šest pobeda i poraza.

Makabi je vodio tokom većeg dela meča. Izuzev u prvoj deonici "ponos Izraela" je tokom druge i treće kontrolisao rezultat i imao čak i dvocifrenu prednost.

Baskonija preokret pravi u finišu treće i početkom četvrte četvrtine kada Darun Hilijard pogađa trojku za potpuni priključak 61:60.

Skoti Vilbekin i Deandre Kejn su potom uspeli da odbiju napad Baskonije trojkama, ali samo privremeno jer je na drugoj strani bio raspoložen Met Džening.

Hilijard je potom dalekometnim hicem izjednačio na 73:73, a pobedu Baskoniji na 11 sekundi do kraja pogotkom donosi Vensan Poarije. Najbolji je u dresu pobednika bio Toko Šengelija sa 20 poena, četiri manje je imao Džening, a 15 Hilijard.

Kod poraženih se ispromašivao Vilbekin (5/16) i imao 13 poena, koliko je upisao i Kejn. Baskonija je trenutno 11. u Evroligi sa pet pobeda i sedam poraza, a Makabi je 15. sa tri trijumfa i devet poraza.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve