Nova vest
Košarka

Subota, 08.12.2018.

11:25

Dončić o Mundobasketu: Razočaran sam, mi smo prvaci Evrope

Šampion Evrope Slovenije nije uspela da izbori mesto na Svetskom prvenstvu, pa u Kini 2019. nećemo videti Luku Dončića.

Izvor: AK

Autor: AK

Dončić o Mundobasketu: Razočaran sam, mi smo prvaci Evrope
Foto: FIBA

Trenutno najbolji ruki NBA lige je uz Gorana Dragića bio lider Slovenaca na Evrobasketu 2017, a bez njih dvojica "Zmajčeki" nisu uspeli da izbore SP.

"Mnogo sam razočaran. Mi smo evropski šampioni, trebalo bi da igramo. To je teško. Ne znam zašto su promenili kvalifikacioni sistem. Želim da igram za reprezentaciju gde god mogu, na Olimpijskim igrama, sledećem EP, sledećem SP. Ako ne budem povređen, igraću", rekao je Dončić.

Dončić u debitantskoj NBA sezoni prosečno beleži 18,1 poena uz 6,5 skokova i 4,3 asistencije po meču. Bez njega i Dragića Slovenija je na 2-8 u svojoj kvalifikacionoj grupi.

Slovenci kao i većina zemalja nije mogla da računa na svoje NBA ali ni većinu igrača iz Evrolige jer su se termini kvalifikacija poklapali sa rasporedom u dva najpopularnija klupska takmičenja.

Tako su i Amerikanci nastupali sa igračima iz razvojne G lige, trener Džef Van Gandi je koristio 46 košarkaša koji su sa 8-2 izborili SP.

SAD će u Kini predvoditi trener San Antonio Sparsa Greg Popović, a u ekipi se očekuju NBA zvezde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve