Nova vest
Košarka

Subota, 24.11.2018.

16:45

Reglend i Perperoglu pokazali klasu, Zvezdi prvi derbi u sezoni!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su kao gosti Partizan sa 77:71 u devetom kolu ABA lige.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Reglend i Perperoglu pokazali klasu, Zvezdi prvi derbi u sezoni!
StarSport

Zvezda je pobedom ostala jedina neporažena ekipa u regionalnom takmičenju iako je Partizan u prvom poluvremenu bio bolja ekipa.

Pobednika je odlučila treća četvrtina u kojoj je Partizan izgubio čak osam lopti, a Zvezda to iskoristila da preokrene rezultat u svoju korist. Najefikasniji su kod pobednika bili Stratos Perperoglu sa 25 poena i Džo Reglend sa 19, a još 11 je dodao Mohamed Faje.

U Partizanu je Džok Lendejl imao 18 poena, po 12 su ubacili Bandža Si i Markus Pejdž, a 11 Vanja Marinković.

Prodor, trojka, ukradena lopta i kontra – Džo Reglend je razbijao odbranu Partizana u prvim minutima utakmice, a gosti su vodili sa 7:0.

Ako Aleksej Nikolić i crno-beli nisu mogli da ga čuvaju, Zvezda je brzo shvatila da ne može da čuva Džoka Lendejla. Australijanac je počeo da "sipa" trojke kojima je Partizan prvo prišao na 10:9, a onda i poveo 11:10 košem Vanje Marinkovića.

Furioznu seriju crno-belih je sa tri trojke nastavio i Stefan Janković koji se "večitom derbiju" vratio kao igrač Partizana.

Njegov novi tim je nošen njegovim trojkama poveo 22:12 posle serije 19:2, da bi Cirbes mučenje Zvezde prekinuo tek u finišu prve deonice završene 22:15.

Druga je počela povratkom u život igrača Zvezde. Cirbes je skokovima uneo stabilnost na obruču, Kešelj je pogodio iz odbitka, Bili Beron je dao trojku i Zvezda je serijom 8:0 uspela da priđe na 22:20 posle dva minuta u drugoj četvrtini.

Usledilo je tvrdih nekoliko minuta gde ni jedni ni drugi nisu uspeli da pogode ništa, da bi se Partizan bolje "resetovao" košem Lendejla posle pik end rola.

Pejdž je pogotkom uz faul doneo Partizanu +9 na 34:25. Tada se napadu gostiju priključio Mo Faje.

Nesigurnim krajem poluvremena, crno-beli su ispustili prednost što je iskusnija Zvezda iskoristila da na pauzu ode sa prihvatljivim zaostatkom 41:38.

Samo tri poena je postigao Partizan u prvih pet minuta drugog poluvremena. Za to vreme crno-beli su imali čak pet izgubljenih lopti, a do kraja četvrtine osam.

Janković je forsirao u napadu, Lendejl je grešio, a kako šutevi nisu ulazili, Zvezda je vrlo brzo preokrenula rezultat. Beron je u kontri poravnao na 44:44, da bi Cirbes poentirao za vođstvo.

Koji minut kasnije Perperoglu trojkom i 20. poenom, a onda i Faje košem uz faul donose Zvezdi 54:44 i prvu dvocifrenu prednost na meču u 26. minutu.

Partizan do kraja smanjuje, a nadu navijačima domaćih vraća jednim gafom trener crveno-belih Milan Tomić. Loš pâs njegove ekipe je išao u aut, on je dirao loptu i vratio je u teren.

Slobodno bacanje igrači Partizana pogađaju, ali umesto da iskoriste to što su se približili na 58:54, opet se u napadu njihovog rivala razgoropadio Perperoglu.

Kada se aktivirao i Džo Reglend koji je počeo da pogađa i iznutra i spolja kao u prvoj četvrtini, sa druge strane nije bilo odgovora, Zvezda je povela sa 77:62, a crno-beli do kraja uspevaju samo da ublaže poraz.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

IV četvrtina

40' - Bandža Si u finišu smanjuje zaostatak za crveno-belima, ali ne uspeva da promeni rezultat. Zvezda pobeđuje 77:71.

39' -
Nekoliko promašaja na obe strane i izgubljenih lopti, Si se diže na trojku i smanjuje na 77:67 za Zvezdu.

38' -
Si prodorom uz čeonu liniju prekida mučenje u napadu Partizana (77:64), ali onda gubi loptu u kontri.

37' - Perperoglu sjajno pogađa iz okreta, Partizan gubi loptu, a Reglend to kažnjava trojkom za maksimalnih +15, 77:62!


36' - Težak šut za Zagorca, Reglend još jednom poentira iz prodora pored Lendejla 72:62. Zagorac još jednom ne pogađa, ovog puta fejdavej.

35' - Trojka Marinkovića - 69:62 za Zvezdu. Odžo poloviičan sa linije penala 70:62.

34' -
Marinković siguran uz faul 67:59. Odžo dobija loptu u reketu, Marinković kasni da to preseče i Odžo zakucava za 69:59.

33' -
Pejdž lepo poentira preko Odža od table, lepo je predriblao Reglend pleja Partizana, poentirao polaganjem, a onda i trojkom! Zvezda ima +11, najveću prednost 67:56.

32' -
Faje pogađa jedan od dva penala (59:54) posle faula Zagorca, Odžo hvata ofanzivni skok i opet gube loptu igrači u crvenim dresovima zbog užasnog pasa Berona. Perperoglu ostaje sam u ćošku posle lošeg napada Partizana i Zvezda opet vodi 62:54.

31' -
Faul Cirbesa u napadu. To je ujedno i 11. izgubljena lopta pa su dve ekipe sa po 11 izjednačene. Džok Lendejl koristi što Cirbes ima četiri penala pa ide na polaganje preko Cirbesa (58:53). Tehnička Tomiću! Dirao je trener Zvezde loptu koja je išla u aut i dobio tehničku, Partizan jedno slobodno bacanje i akciju. Bacanje pogađaju domaći za 58:54 u korist Zvezde.

III četvrtina

30' - Cirbes ostaje u mismeču sa Pejdžom, Reglend mu spušta loptu u poslednjim sekundama napada samo za faul Pejdža, a kasnije i korake Nemca. Marinković pada i gubi loptu, a Faje i Kešelj iz odbojke ne vraćaju loptu u obruč posle promašaja Berona pa ostaje 58:51 pred poslednjih deset minuta.

29' -
Beron u kontri polaže u koš posle greške i izgubljene lopte Zagorca, (58:50). Marinković na ulasku u 30. minut fauliran, ali je polovičan sa slobodnih bacanja - 58:51 za crveno-bele.

28' -
Greši Zvezda, Si dolazi do lopte, Cirbes ga faulira pod košem 56:50 za Zvezdu.

27' -
Cirbes je izgurao Gagić pod košem (56:46), Pejdž je pogodio flouter pa se Partizan drži na jednocifrenom zaostatku koji ne smanjuje Nikolić jer je u kontri bio sebičan i promašio trojku.

26' - Faje ima 2+1, Zvezda prvi put na dvocifrenoj prednosti 54:44!
Nikolić na drugoj strani promašuje, serija Zvezde je 16:3 u drugom poluvremenu za sada.

25' - Trojka Perperolgua, 20. poen, 51:44 za Zvezdu.

24' -
Treća izgubljena Partizana, Beron posle pika podiže loptu za Cirbesa, Lendejl ga faulira, a Perperoglu u nastavku akcije na drugom obruču pogađa za 48:44. Četvrta izgubljena lopta Partizana uzastopno.

23' -
Perperoglu ide na prodor, jer mu je Cirbes u igri dva na dva otvorio "livadu" 44:42 za Partizan. Nova izgubljena lopta Jankovića, Beron u kontri poravnava na 44:44. Reglend asistira, Cirbes siguran, Zvezda vodi 46:44!

22' - Faje ispravlja promašaj Majkla Odža 44:40 za Partizan. Janković pokušava da ide na zakucavanje, na putu mu se našao Odžo u reketu i četvorka Partizana gubi loptu.

21' - Beron neprecizan za tri, Odžo ne uspeva da se izbori za loptu pod košem. Marinković ide na prodor, smečuje loptu Faje. Novi prodor Marinkovića, ovog puta pronalazi Sija u ćošku, a ovaj pogađa trojku 44:38.

II četvrtina

20' - Vraća trojku Pejdž, Cirbes dobija slobodna bacanja u reketu Partizana, pogađa oba. Do kraja je ostalo još osam sekundi, Markus Pejdž istrčava do kraja i baca er-bol, Nenadić hvata loptu i faulira ga Zagorac nepotrebno. Nenadić koristi jedan od dva penala za 41:38 na kraju poluvremena za Partizan.

19' -
Veličković promašuje trojku, Faje pogađa, 36:32. Lendejl lepo fintira na niskom postu (38:32), nova trojka Perperoglua 38:35 za domaće.

18' -
Marinković se diže sa poludistance pored Berona, Pejdž umalo krade loptu Perperogluu, a Faje uz mnogo sreće precizan za 36:29.

17' -
Veličković još jednom pogađa za dva, Odžo u napadu Zvezde ne uspeva da uhvati ofanzivni skok, a Pejdž posle faula povećava na 34:25 za Partizan. Fauliran i Reglend 34:27.

16' -
Precizan flouter Pejdža, ali precizan za tri Perperoglu, 27:23 za crno-bele. Ofanzivni skok Veličkovića posle soliranja Pejdža, još jednom 2+1 za Partizan i 30:23.

15' - Lendejl se ubacuje u reket, video ga je Zagorac posle pik end rola i Džok pogađa 2+1, 25:20 za Partizan.

14' -
Nenadić baca "ciglu", pa onda pravi prekršaj na Marinkoviću. Lendejl u nastavku akcije ostaje sam na trojci, ali promašuje, što čini i Perperoglu posle pokušaja solo akcije.

13' -
Lazić faulira Zagorca, Cirbes blokira Lendejla i za sada on pravi razliku skokovima u odbrani. Kešelj se izvio na šutu posle driblinga, Bandža Si je gazio aut-liniju pa i jedni i drugi sada greše.

12' -
Trojka Berona, serija Zvezde sada 8:0, crveno-beli prilaze na dva poena zaostatka 22:20!

11' -
Kešelj pogađa iz odbojke posle rampe na Cirbesu, Zvezda spušta na 22:17.

I četvrtina

10' - Treća trojka Jankovića, ovog puta iz driblinga i step-beka! Partizan stiže do prve dvocifrene prednosti 22:12. Po tri trojke imaju Lendejl i Janković. Cirbes prekida seriju 19:2 i četvrtina se završava 22:15 u korist Partizana.

9' -
Nikolić promašuje zicer, ali kupi svoj promašaj, lopta stiže do Gagića koji zakucava i Parizan vodi 19:12. Seriju ne prekida ni Perperoglu sa linije penala jer promašuje oba bacanja.

8' - Nova trojka Jankovića! Partizan posle promašaja Perperoglua van linije 6,75 daje trojku i vodi 17:12. Serija Partizana je 14:2.

7' -
Dribling i naskok Stratosa Perperoglua, pogađa Perperoglu sa poludistance, ali Janković ostavljen sam na trojci to koristi 14:12.

6' -
Lep prodor Vanje Marinkovića, prvo vođstvo Partizana 11:10.

5' - Po jedan loš napad na obe strane, pre nego što Lendejl daje i treću trojku za pet minuta! Partizan prilazi na 10:9.

4' - Trojke Perperoglua i Lendejla,
šuterski je raspoložen Australijanac - 10:6 za Zvezdu.

3' - Krade loptu Reglend, trči kontru i već upisuje sedmi poen!
Lendejl uzvraća trojkom i posle dva minuta i 15 sekundi daje prve poene za Partizan - 7:3 za crveno-bele.

2' - Trojka Reglenda!
Promašio je Pejdž u prvom napadu Partizana, kaznio je to Reglend i Zvezda vodi 5:0.

1' - Lep prodor Reglenda kroz sredinu, Zvezda je povela sa 2:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

548 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu