Nova vest
Košarka

Četvrtak, 01.11.2018.

17:00

Pulen stigao u Cedevitu: Debi protiv Zvezde, biće zabavno

Džejkob Pulen, američki plejmejker, novi/stari je košarkaš Cedevite, saopštio je klub iz Zagreba.

Izvor: PT

Autor: PT

Pulen stigao u Cedevitu: Debi protiv Zvezde, biće zabavno
Foto: Starsport

Pulen se priključio ekipi u Beogradu, koja se nalazi u prestonici Srbije zbog meča sa Crvenom zvezdom (subota 21.00).

Dvadesetosmogodišnji igrač igrao je za Cedevitu u evroligaškoj sezoni 2015/2016, s trenerom a danas sportskim direktorom kluba Veljkom Mršićem, a u 24 utakmice u elitnom takmičenju prosečno je ubacivao 13,5 poena, uz 2,9 asistencija, 1,6 skokova.

U ABA ligi beležio je 14,4 koševa uz 3,2 asistencija, 1,4 skoka. Nakon Cedevite odigrao je sezonu za ruski Himki, a igrao je i u SAD za Filadelfiju 76erse i njihov razvojni tim.

Prošle sezone predvodio je turske drugoligaše Afjon Beledije u elitni razred turske ligaške košarke. Podsetimo, pre Cedevite Pulen je po sezonu proveo u Bielji, Hapoel Jerusalimu, Virtus Bolonji, Barseloni, Sevilji i Brindisiju.

"Stvarno sam srećan što sam se vratio i jedva čekam da zaigram. Odradio sam nekoliko treninga, gledao ekipu u pobedi protiv Budućnosti i pre toga protiv Lokomotive Kubanj. Tim je dobar, ima dosta mladih igrača. Moramo da otkrijemo kako ćemo krenuti da pobeđujemo u ABA ligi. To je važno a ja sam srećan pomoći. U pristojnoj sam formi, spreman za igru. Naravno, moram uhvatiti takmičarski ritam ali i to će brzo. Od pre par godina u Cedeviti sećam se da sam se dobro zabavljao, da smo igrali puno sjajnih utakmica u velikim dvoranama i pobeđivali. Sada, startujem protiv Crvene Zvezde u Beogradu! To je zabava!", rekao je Pulen, a prenosi zvaničan sajt Cedevite.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve