Nova vest
Košarka

Petak, 19.10.2018.

22:00

Nedović i Micov ponizili Olimpijakos usred Pireja

Košarkaši Olimpijakosa ubedljivo su poraženi na domaćem terenu od Armanija iz Milana rezultatom 99:75.

Izvor: LN

Autor: LN

Nedović i Micov ponizili Olimpijakos usred Pireja
EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Olimpijakos je, posle dve lake pobede na gostovanjima Himkiju i Baskoniji, pretrpeo prvi poraz i to veoma ubedljivo.

Armani je, odličnom partijom srpskog dua Vladimir Micov-Nemanja Nedović, ali i Majkom Džejmsom, došao do ubedljive pobede, svoje druge u Evroligi.

U prvom poluvremenu viđena je rezultatska "klackalica" i obe ekipe su se smenjivale pri vođstvu. Armani se održavao u igri pogađanjem nekih teških šuteva i "živeo" je od grešaka Vasilisa Spanulisa.

U drugom poluvremenu viđena je prava rapsodija ekipe iz "grada mode" i čak 55 poena u košu Pirejaca. Italijani su preuzeli "kormilo" sredinom treće deonice i njihova prednost je samo rasla, te se zaustavila na +24.

Srpski tandem je ubacio ukupno 39 poena – Nedović je imao 20, uz po četiri skoka i asistencije, a Micov 19, uz četiri skoka. Ipak, najefikasniji akter bio je Majk Džejms sa 22 poena i pet uspešnih dodavanja.

U poraženoj ekipi istakao se srpski centar Nikola Milutinov koji je ostvario dabl-dabl od 15 poena i deset skokova. Jorgos Printezis imao je 13, a po 12 poena ubacili su Saša Vezenkog i Vangelis Mancaris.

Vasilis Spanulis je možda najavio da je vreme da preuzme manju ulogu u ekipi jer je šutirao 1/9 i ostvario indeks -4.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve