Nova vest
Košarka

Četvrtak, 18.10.2018.

22:57

Tomić i Blažič nosili Barsu do pobede nad Radonjićevim Bajernom

Košarkaši Barselone pobedili su Bajern iz Minhena u utakmici trećeg kola Evrolige sa 83:73.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Tomić i Blažič nosili Barsu do pobede nad Radonjićevim Bajernom
EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Barsa je u "Palau Blaugrani" nanela Bajernu drugi poraz u ovoj sezoni Evrolige, a Dejan Radonjić nije uspeo da nađe rešenje za ekipu Svetislava Pešića.

Bajern je manje skakao, više gubio lopte i na kraju zasluženo izgubio. Najefikasniji je u Barseloni bio Ante Tomić sa 18 poena, osam skokova i pet asistencija.

Pratio ga je Kris Singlton sa 15, a "x faktor" je bio Jaka Blažič sa 11 poena bez promašaja iz igre i pet skokova.

U timu Bajerna Maodo Lo je ubacio 16 poena, Vladimir Lučić 12, a Danilo Bartel 11. Igrali su i Stefan Jović i Nemanja Dangubić. Jović je imao tri poena, tri skoka i asistenciju za 21 minut, a Dangubić tri poena i dva skoka za 12 minuta.

Katalonci su od prve četvrtine nametnuli tempo, pa su posle uvodne trojke Bartela za Bajern napravili seriju 10:0 i poveli 10:3.

Lučić je trojkom spustio zaostatak na 12:8, ali je usledila nova serija 12:0 i Barselona je povela +16, 24:8. Bajern je potom uspeo da se približi i završi četvrtinu sa 26:17. Domaćin je do poluvremena održavao razliku, ali je u trećoj Bajern opet pripretio.

Još jednom je pogodio Lučić trojku za -4, a Jović nekoliko napada kasnije takođe spolja za 55:50. Barsa je uspela da odbije nalet, a bitnu rolu je imao i Jaka Blažič koji je imao četiri ofanzivna skoka i važnu trojku na početku četvrte četvrtine.

Njome je vraćena dvocifrena prednost za domaćina koji je do kraja uspeo da sačuva prednost i upiše svoju prvu pobedu ove sezone u Evroligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve