Nova vest
Košarka

Utorak, 16.10.2018.

18:20

Perfektna Zvezda savladala i Andoru za 9/9!

Košarkaši Crvene zvezde su savladali Morabank Andoru na domaćem terenu rezultatom 85:79 (16:17, 26:18, 16:25, 25:21) u trećem kolu Evrokupa.

Izvor: LN

Autor: LN

Perfektna Zvezda savladala i Andoru za 9/9!
Foto: Starsport

Zvezda je zabeležila devetu pobedu u sezoni, iako su odigrali meč sa dosta oscilacija, i imaju perfektan učinak (Evrokup 3-0).

Crveno-beli su ugostili svoje bivše igrače Olivera Stevića i Dilana Enisa, ali im nisu dali previše prostora za sumiranje utisaka.

Šampion Srbije je dobro počeo meč, ali je Andora bila izuzetno šuterski raspoložena. Vitington i Jelinek su pogađali iz napada u napad, a Zvezda nije imala mnogo odgovora na kombinovanu odbranu Španaca.

U drugoj deonici razigrao se Džo Reglend i komplentno okrenuo meč u korist Zvezde, koja je u jednom trenutku imala i deficit od osam poena. Dobru igru Beograđana u drugom kvartalu krunisao je Aleksa Radanov, koji je za 30ak sekundi upisao dve pogođene trojke.

Reglend je nastavio da igra jako dobro i u trećoj deonici, ali nije mogao sam. Amerikanac je upisao svoj 21. poen sredinom kvartala, međutim Andora se potuno vratila i od -14 pred poslednju deonicu ušla sa minusom od samo dva poena.

Nastavilo se u nešto sporijem ritmu, gde su se napadi, ako nije mogla da se odigra brza kontra "bejzboj" pasom, igrali poziciono.

Veoma bitnu trojku za Zvezdu pogodio je Faje na šest minuta do kraja, a uz nju je dobio faul čime je Zvezda otišla na +7.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Bitnu ulogu u četvrtom kvartalu za Zvezdu imali su Cirbes i Reglend. Nemac je bio dobar u odbrani, a Amerikanac u napadu. Džoovom trojkom Zvezda je otišla na +9 na minut do kraja i rešila pitanje pobednika.

U poslednjoj četvrtini videli sme jednu od najkonfuznijih koje je Zvezda odigrala, ikada. Ređale su se greške, izgubljene lopte, faulovi... Ali je šampion Srbije uspeo da prelomi meč i zabeleži novu pobedu.

Sudijska trojka na meču nije blistala tokom celog meča, ali je delovalo kao da su diskutabilne odluke išle na štetu obeju ekipa podjednako.

Najefikasniji u redovima crveno-belih bio je Džo Reglend sa 24 poena i osam asistencija, ali najveći indeks (28) postigao je Muhamad Faje, koji je pribeležio 18 poena i 11 skokova. Jedini dvocifreni sem njih bio je Majkl Odžo sa deset poena, Cirbes je imao osam ali čak šest izgubljenih lopti, dok su po sedam dodali Beron i Dobrić.

U gostujućem sastavu istakao se David Jelinek sa 18 poena (4/6 za tri), 13 je imao Šejn Vitington, dok je Albisi zabeležio dabl-dabl od deset poena i 12 asistencija. Bivši košarkaši Zvezde Oliver Stević i Dilan Enis postigli su šest, odnosno deset poena.

Zvezda meč četvrtog kola Evrokupa igra u Breši 24. oktobra, dok Španci istog dana dočekuju Ulm.

Uživo tekstualni prenos meča mogli ste pratiti na našem sajtu.

IV četvrtina

40' – Ovo je jedna od najkonfuznijih utakmica koje je Zvezda odigrala, ikada. Ređaju se greške, izgubljene lopte, faulovi... Nema šta nema. Na sreću za crveno-bele oni imaju prednost i serija grešaka sa obe strane im više godi nego protivniku. Reglend pogađa trojku za +9, ali istom merom, na 50 sekundi do kraja, uzvraća Jelinek! Sudije su pokušale da učine meč neizvesnijim faulom u napadu Reglendu, ali Španci ga nisu realizovali i crveno-beli su uspeli da privedu meč kraju – 85:79.

38' – Zvezda se razigrala kad je najbitnije! Poentiraju Beron i Perperoglu, a Cirbes u dve odbrane zaredom odlično reaguje i sputava protivničke igrače. Posle novih slobodnih bacanja, od kojih je realizovao jedno, Perperoglu podiže prednost Zvezde na 80:72.

36' – Diskutabilne sudijske odluke se nisu svidele Cirbesu, koji je zaradio tehničku. Posle pola četvrte četvrtine već je dosuđeno preko deset faulova, a Beron poentira oba puta za 73:67. Andora nikako da se preda, Šurna pogađa trojku, a Faje realizuje nove penale – 75:70.

34' – Evo, konačno, mini-serije Zvezde. Pogađaju Cirbes i Faje, Zvezda je na +5. Zvezda je faulom Berona ispunila bonus, posle samo 2:15 u 4/4. Muhamad Faje pogađa trojku, uz faul, a Enis gubi loptu u narednom napadu. U ovim trenucima meča dominiraju sudije, ali i igrači sa lošim potezima. Poena nema puno, a Zvezda, posle drugog faula u napadu u poslednja tri, i dalje vodi – 71:64.

32' – Crveno-beli započinju četvrtu deonicu isto kako su završili treću, kombinacijom Čović-Odžo. Ipak, na -2 vraća Apšo sa linije penala. Vitali je pokušao da iscenira faul, pa je zaradio tehničku. Beron je ralizovao slobodno bacanje, ali je Odžo zatim bacio loptu u aut. Enis ne promašuje penale, 63:62.

III četvrtina

30' – Da li iko može da zaustavi Odža? Nigerijsko-američki centar je još jednom pokazao snagu i iznudio faul Stevića, koji je poentirao u prethodnom napadu. Majkl precizan oba puta za 58:52. Posle nekoliko dobrih odbrana Vitali je iznudio tri slobodna bacanja, koja je pogodio. Zvezda poentira preko kombinacije Čović-Odžo, ali Vitington pogađa trojku preko ruke za 60:58.

28' – Odžo je prekinuo seriju Andore, a zatim se dobro snašao i Perperoglu. Ipak, posle dosta konfuzije i loše rotacije odbrane Zvezde, Albisi ostaje sam i kažnjava trojkom. Nezaustavljivi Džo Reglend postiže nove poene prodorom, uz faul. Zvezda vodi 56:50. Reglend ima 21 poen!

26' – Ništa ne funkcioniše u napadu Crvene zvezde u ovim trenucima. Dosta grešaka, izgubljenkih lopti i promašenih šuteva, a Andora sve to kažnjava. Dilan Enis vezuje četiri poena, a Oliver Stević dovodi svoju ekipu na samo -2. Zvezda i dalje nekako vodi 49.47.

24' – Jelinek je konačno promašio trojku, ali nedugo zatim pogodio zicer. Zvezda se, izuzev Reglenda, jako loše organizuje u napadu na početku treće deonice. Faje pravi grešku u koracima, te Šurna smanjuje na 49:41.

22' – Reglend ne planira da se zaustavi i pogađa novu trojku, svoju treću, za 47:33. Vitington realizuje oba slobodna bacanja, a crveno-bele je malo stao šut u ovim trenucima. Ipak, Reglend još jedanput poentira – 18. poen za 49:35!

II četvrtina

20' – Kakva serija Alekse Radanova! Posle pogođene trojke krade loptu, ali u kontri ostaje kratak. Ipak, iz novog napada ga upošljava Faje i mladi Aleksa pogađa i drugu trojku! Zvezda je na +6. Nastavila se nemilosrdna "rafalna paljba" Zvezde, ovoga puta trojku pogađa Reglend, svoju drugu (42:33), ali sudije u narednom napadu Zvezde sviraju tri sekunde u reketu Cirbesu. Andora je imala poslednji napad na meču, ali je Enis napravio faul u napadu. Reglend je igrao jedan na jedan i zaključio prvo poluvreme košem – 44:33.

18' – Jelinek ne planira da stane i pogađa još jednu trojku, svoju treću za 12. poen. Nova trojka za Andoru, sada je precizan bio Vitington. Andora ponovo vodi (31:33), a Tomić zove tajm-aut. Faje dobrim prodorom iznuđuje faul i pogađa oba penala. Zvezda ponovo vodi trojkom Alekse Radanova – 36:33.

16' – Džo Reglend se majstorski snašao pogodio, uz faul. Zvezda prilazi na samo koš razlike. Posle monstruozne rampe Cirbesa Zvezda je imala kontru, a razigrani Reglend je bio precizan van linije 6,75. Zvezda vodi 27:26! Seriju Zvezde nastavio je borbeni Dobrić, ali je Reglend počastio Albisija sa dva slobodna bacanja, koji je bio polovičan. Još jedno uspešno polaganje Reglenda i crveno-beli vode 31:27.

14' – Komična situacija. Luz je bacio alej-up za Apšoa, ali je lopta uletela direktno u koš. Sudije su pregledale snimak o odlučile da Apšo nije dirao loptu, tako da je Luzu upisana trojka iz alej-upa za 16:24. Sudije se ne libe da sviraju veliku većinu kontakata, a Dianj odvodi Andoru na +8 pogotcima sa linije slobodnih bacanja. Dobrić pogađa uz zvuk sirene za 21:26.

12' – Nastavlja se mučenje crveno-belih. Posle velikog promašaja Perperoglua, Grk je u odbrani napravio faul nad Jelinekom koji je usput pogodio i trojku, a zatim realizovao penal za 16:21. Zvezda se i dalje muči, Odžo pravi faul u napadu.

I čevtrtina

10' – Rafalnu paljbu Andore nastavio je Jelinek koji je pogodio trojku odmah po ulasku na teren. Odžo prekida "crnu" seriju Zvezde i poentira pod košem za 16:15, ali Jelinek uzvraća istom merom. Posle pauze zbog imaginarne trojke upisane Reglendu i višeminutne pauze meč se nastavio. Beron je promašio trojku iz teške pozicije, ali je novi napad za svoju ekipu izborio Perperoglu. Ipak, on nije realizovan, a na drugoj strani Odžo je "oduvao" Enisa i zabeležio blokadu. Na kraju prve četvrtine vodi Andora – 16:17.

8' – Andora se rezultatski vratila u meč trojkama Šurne i Vitingtona, te je prednost Zvezde samo dva poena na tri minuta do kraja prve četvrtine. Problemi u napadu tima Milana Tomića su sve očigledniji, ali Andora to ne kažnjava.

6' – Bili Beron se upisao u strelce za 10:4. Prvi faul na meču načinio je Šurna posle čak pet minuta igre, a odmah zatim usledio je i prvi tajm-aut. Cirbes odvodi crveno-bele na +8, ali nedugo zatim se upisuje i Dilan Enis. Cirbes je razigran i upisuje svoj šesti poen – 14:6.

4' – Reglendu je ostavljeno mnogo prostora, ali je Amerikanac promašio zicer. Na sreću po crveno-bele istom merom uzvratio je Džon Šurna u narednom napadu. Muhamad Faje postiže svoje prve poene na meču i donosi Zvezdi prednost od 5:2. Albisi poentira posle izgubljene lopte Bilija Berona, ali Faje pogađa i drugu trojku večeras za 8:4.

2' – Mikele Vitali postiže prve poene na meču sigurnim flouterom. Na početku meča sudijska trojka donosi neke sumnjive odluke. Prvo nije sviran faul nad Mikeleom Vitalijem, a onda su dosuđene tri sekunde Majku Cirbesu. Dobar alej-up Reglenda i Cirbesa i Zvezda dolazi do izjednačenja od 2:2.

19.00 Pre početka meča održan je minut ćutanja preminulom generalnom sekretaru FIBA Patriku Baumanu.

18:55 Neposredno pred meč ima oko 3.500 ljudi u hali "Aleksandar Nikolić".

18:35 Košarkaši Crvene zvezde se zagrevaju pred večerašnji duel.

18:30 Pola sata pred meč navijači Crvene zvezde još nisu došli u velikom broju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

288 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d