Nova vest
Košarka

Četvrtak, 11.10.2018.

23:27

Real "pregazio" Darušafaku, Lodžeski i Kalatis nosili Panatinaikos

Košarkaši Real Madrida pobedili su Darušafaku u prvom kolu Evrolige sa 109:93, dok je Panatinaikos bio bolji od Makabija 89:84.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Real
EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Luka Dončić nije nedostajao napadu Reala, koji je izgledao dobro tokom čitavog meča i na kraju "probio stotku".

Serhio Ljulj je zdrav i to je dovoljno da nadomesti izostanak mladog Slovenca koji je otišao u Dalas po osvajanju Evrolige proletos.

U pobedi nad Darušafakom su se izdvojili Entoni Rendolf sa 16 poena, Džejsi Kerol sa 14, Fabijen Kozer as 13, koliko je imao i Ljulj.

Darušafaka nije mogla da parira Madriđanima u njihovoj kući pa je domaćin već do poluvremena stvorio 15 poena prednosti 53:38.

Prednost se i u nastavku povećavala, a Real je tek u finišu malo popustio (101:75), pa se Darušafaka spustila sa -26 na -16 na kraju, ali nije ugrozila pobedu "kraljevića".

Pobedu je upisao i Panatinaikos, ali nešto neizvesniju nego Real i pre toga CSKA. PAO je slavio zahvaljujući dobroj partiji Nika Kalatisa, Met Lodžeski je pogađao bitne šuteve i atinski "zeleni" su pobedili.

Lodžeski je imao 20 poena, a Kalatis 14 asistencija. Na drugoj strani je Skoti Vilbekin imao 24 poena i osam asistencija.

Atinjani su od starta zaigrali bolje i diktirali su tempo pa je vrlo rano stvorena dvocifrena prednost 15:4. Makabi se vratio u igru zahvaljujući Vilbekinu i na poluvreme se otišlo praktično u egalu jer je Panata imala samo poen prednosti 46:45.

Panatinaikos je vratio dvocifrenu prednost u nastavku, Makabi je uspeo da je smanji do kraja, ali je poražen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve