Nova vest
Košarka

Subota, 22.09.2018.

21:32

Čanak zadovoljan izdanjem ekipe u Laktašima

Trener Partizana Nenad Čanak rekao je da je zadovoljan onim što je njegova ekipa prikazala na ABA Super kupu u Laktašima.

Izvor: PT

Autor: PT

Čanak zadovoljan izdanjem ekipe u Laktašima
Starsportphoto

"Čestitke Budućnosti na zasluženoj pobedi. Zadovoljni smo posle ovog turnira u Laktašima, odigrali smo dve jake, zahtevne utakmice. Odmerili smo se sa ekipama koje pretenduju na sam vrh ABA lige. Budućnosti smo parirali do poslednjih sekundi utakmice...", rekao je Čanak novinarima u Laktašima.

Košarkaši Partizana nisu uspeli da se plasiraju u finale ABA Super kupa, pošto su u polufinalu izgubili od Budućnosti sa 87:90 posle produžetka.

Čanak je nakon uzbudljivog polufinala otkrio šta ga raduje, a šta ne u igri svoje ekipe.

"Raduje me skakačka dominacija protiv ekipe koja će igrati Evroligu. A ono što me ne raduje... Kada igraš protiv ekipe takvog kvaliteta, ne smeš da dozvoliš da izgubiš utakmicu zbog koš faulova koje primaš. Dešavalo se i kad nismo bili u bonusu", rekao je Čanak.

On je naveo da će crno-beli pokušati da izvuku najbolje iz dva meča odigrana u Laktašima i da se što bolje spreme za početak ABA lige i utakmicu protiv Cedevite.

"Očekujemo da nam se priključe Veličković i Si, ali to neće biti instant pojačanje, jer su to ljudi koji nisu igrali mesec dana, sigurno će im biti potrebno da udju u ritam", rekao je Čanak.

Trener Budućnosti Aleksandar Džikić je naveo da je njegova ekipa na kraju imala malo više sreće.

"Neću da pričam protiv svoje ekipe jer bi to umanjilo kvalitet kojim je Partizan igrao. Partizan ima potencijala i dobro igraju kad ih pustiš, dok nema agresivnosti imaju dosta oružja u napadu", rekao je Džikić.

On je dodao da se "vidi da njegova ekipa mora još puno da radi".

"Mi nismo ni očekivali da budemo u ne znam kakvoj formi ovde. Igraćemo finale sutra... Ponavljam, nama je zaista prvi cilj da se niko ne povredi jer mislim da je tri utakmice u četriri dana previše. Ovo nisu festivalske utakmice", rekao je Džikić.

Budućnost će u finalu igrati sa boljim iz drugog polufinala Crvena zvezda – Cedevita.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve