Nova vest
Košarka

Nedelja, 22.07.2018.

14:02

Cedevita juriša na prsten ABA – stigao sin NBA legende

Novi igrač Cedevite je Amerikanac Elgin Kuk koji igra na poziciji niskog krila.

Izvor: B92

Autor:B92

Cedevita juriša na prsten ABA – stigao sin NBA legende
Photo by Harry How/Getty Images

Dvadesetpetogodišnji Kuk potpisao je dvogodišnji ugovor sa šampionom Hrvatske.

Kuk je rođen 15. januara 1993. godine i posle sezone na Nortvest Florida stejtu, tri godine je proveo na univerzitetu Oregon.

Posle odličnih nastupa u Oregonu, tokom Letnje lige igrao je za Sakramento Kingse, da bi potom potpisao ugovor sa Golden Stejt Voriorsima, koje je ubrzo napustio – posle samo dve utakmice u predsezoni.

Igrao je i za Santa Kruz Voriorse, da bi nakon još jedne Letnje lige došao u nemački Ludvigsburg, sa kojima je stigao do polufinala prvenstva Nemačke i FIBA Lige šampiona.

U utakmicama Bundeslige imao je učinak od 12,93 poena, 3,73 skoka, 0,93 asistencije i 0,95 ukradenih lopti za 22,6 min, a u FIBA Ligi šampiona je posečno beležio 11,32 poena, 4,05 skokova, 1,21 asistenciju i 1,26 ukradenih lopti za 21,7 minuta.

Elgin je inače sin bivšeg NBA igrača Alvina Robertsona, četvotostrukog Ol-star košarkaša, dobitnika nagrada za najboljeg odbrambenog igrača godine i igrača koji je najviše napredovao, ali i osvajača zlatne olimpijske medalje sa reprezentacijom SAD na Igrama 1984. u Los Anđelesu.

On je još jedno u nizu pojačanja Cedevite koja cilja prsten u regionalnom ABA takmičenju – došli su još Andrija Ćorić, Domagoj Bošnjak i Tajler Vajdman, dok su ugovore produžili Karlo Žganec i Filip Krušlin.

Takođe, ekipa iz Zagreba ima veliko i zvučno pojačanje na klupi jer će tim od ove sezone voditi Španac Sito Alonso.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve