Nova vest
Košarka

Četvrtak, 28.06.2018.

22:35

SP: Španija rutinski protiv prvaka Evrope

Košarkaši Španije ostvarili su i petu pobedu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u košarci pobedom u gostima nad aktuelnim prvakom Evrope Slovenijom

Izvor: LN

Autor: LN

SP: Španija rutinski protiv prvaka Evrope
Foto: Getty Images

Španci su po drugi put pobedili Slovence (83:72) i tako zadržali maskimalni učinak u kvalifikacionoj grupi za Svetsko prvenstvo u Kini.

'Furiju' je predvodio plej Uniksa Kino Kolom sa 16 poena, Žem Fernandes postigao je jedanaest, dok su po deset ubacili Huanćo Ernangomes i Sais.

Kod Slovenaca, za koje nisu nastupali Luka Dončić, Goran Dragić ni Entoni Rendolf, najefikasniji bio je bivši as Crvene zvezde Jaka Blažič sa 18 poena i pet skokova, poen manje imao je bivši član Mege Vlatko Čančar, dok niko drugi u ekipi nije bio dvocifren.

Španija je obezbedila plasman u narednu fazu, dok Slovenija i dalje nije sigurna, s obzirom da je trenutno na skoru 2-3.

Tzv. republika Kosovo upisala je peti poraz u nizu, u ukupno pet odigranih mečeva, porazom od Mađarske na domaćem terenu.

Turska je sa četrnaest razlike pobedila Ukraijnu, Litvanci i Grci su bili ubedljivi protiv Poljske tj. Izraela, dok su pobede ostvarili još i Letonija i Holandija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve