Nova vest
Košarka

Petak, 25.05.2018.

20:13

Fener bez Kalinića rutinski protiv Sakarije

Košarkaši Fenerbahčea slavili su na gostovanju Sakariji sa 77:53 i tako se plasirali u polufinale turskog prvenstva.

Izvor: LN

Autor: LN

Fener bez Kalinića rutinski protiv Sakarije
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Za Fenerbahče, u pobedi od 77:54 (20:15, 18:13, 18:14, 21:12), nisu nastupali Kostas Slukas, Jan Veseli i Nikola Kalinić.

Gosti iz Istanbula su, slično kao i u prvom meču, bez ikakvih problema pobedili nemoćnu Sakariju i, posle poraza u finalu Evrolige od Real Madrida, sada su na dobrom putu da ipak osvoje trofej šampiona Turske.

Najbolji pojedinac kod pobednika bio je Luiđi Datome sa 20 poena, Melih Mahmutolu je dodao 11, dok više niko iz ekipe nije bio dvocifren. Srpski košarkaš Marko Gudurić meč je završio sa šest poena i četiri asistencije.

Kod domaćina istakli su se Lazerik Džouns sa 11 i Džan Korkmaz sa deset poena, a Mustafa Fol je imao sedam poena i isto toliko uhvaćenih lopti.

U ostalim mečevima plej-ofa Turske, Efes je izbacio Darušafaku i sastaće se sa Tofašom, koji je bio bolji od Eskišehira, dok drugi meč serije tek mora da se odigra između Bešiktaša i Banvita, a u prvom je bio bolji Bavnit, na gostovanju. Pobednik tok duela igraće sa Fenerbahčeom u polufinalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve