Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 21.05.2018.

13:20

Udrih za B92: Da nam nije bilo Vase...

Košarkaš Žalgirisa Beno Udrih kaže da je srpski plej Vasilije Micić dosta doprineo pobedi litvanskog tima u borbi za treće mesto u Evroligi.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Udrih za B92: Da nam nije bilo Vase...
Starsportphoto

Micić je sa 15 poena bio najefikasniji na parketu uz Pauliusa Jankunasa, a Žalgiris je u napetoj završnici pobedio CSKA sa 79:77.

Slovenački bek sa NBA iskustvom smatra da bi prvo mesto bilo još bolje ali je ove sezone ono bilo rezervisano za madridski Real. Žalgirisu i Litvancima pobeda nije značila samo iz sportskih razloga.

"Bolje bi bilo prvo mesto, ali i treće je ok, bolje nego četvrto, posebno Žalgiris i CSKA imaju dugo rivalstvo, ne samo oko košarke nego i oko politike tako da stvarno se u Litvaniji na ovu utakmicu gledalo posebno. Uspeli smo da prevagnemo i pobedimo ekipu koja je bila prva u regularnom sezonu Evrolige", kaže Udrih za B92.

Kada je počela regularna sezona, Žalgirisu niko nije davao šanse da se nađe na F4 u Beogradu. U istoj sezoni se ni Realu nije davalo mnogo šansi zbog brojnih povreda pa je Real osvojio pehar, ali je veću podršku sa tribina imao Žalgiris.

"U Žalgirisu je tako, košarka u Litvaniji je stvarno prvi sport i niko nam nije dao šanse da ćemo igrati u plej-ofu. Onda nam niko nije dao šanse da ćemo igrati na F4 i kad smo došli tu stvarno su ljudi počeli da kupuju karte. Mislim da smo u jednom danu prodali sve karte što smo dobili od Evrolige. Svaki tim je dobijao po 750, a mislim da Real recimo nije prodao prvog dana, tako da smo mi možda dobili malo više posle toga. Stvarno super rezultat za tim", dodao je Udrih, koji je potom pohvalio izdanje Vase Micića.

"E pa danas je stvarno super odigrao, posebno ono u prvom poluvremenu, odigrao je mirno, razigravao igrače, dao par šuteva, išao na prodor tako da je stvarno dobro odigrao i 100 posto bez njega danas ne bismo mogli da pobedimo", kaže bivši igrač Sparsa, Kingsa, Pistonsa i još nekolicine NBA timova.

Litvanci su u trećoj četvrtini stvorili veliku i činilo se nedostižnu prednost od 21 poena. CSKA je nošen Kulaginom uspeo to da stigne do kraja i uđe u neizvesnu završnicu.

"Na kraju je malo presudilo i malo sreće, pogađali su mnogo šuteva pred kraj, ali onda u poslednja dva minuta nisu. Tako da je bilo tu i sreće, ali nje ponekad u sportu i treba da bude", zaključuje Udrih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve