Nova vest
Košarka

Nedelja, 20.05.2018.

10:54

Kalinić za B92: Ako igraš 'divlje', omogućavaš im brzu igru

Košarkaš Fenerbahčea Nikola Kalinić rekao je na treningu pred finale Evrolige da Real Madrid voli brzu igru, pa će finale biti sukob dve filozofije košarke.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Kalinić za B92: Ako igraš 'divlje', omogućavaš im brzu igru
StarSport

Real i Fener su tokom regularnog dela sezone podelili po pobedu i obe ekipe su slavile u gostima.

Tesan poraz Fenera u Istanbulu 79:77 u 15. kolu, a onda isto takva pobeda u Madridu 86:83 u 24. kolu.

"Sukob dve filozofije košarke. Oni žele da igraju brže sa više napada i šuteva za tri poena, mi želimo da igramo malo sporije i čvršće tako da ćemo videti ko uspe u tome, mislim da će to da odluči", kaže Kalinić za B92.

Pablo Laso i Real su na taj način mnogo puta pravili veliku razliku za kratko vreme u meču, pa smatra da lek za to leži u kontroli tempa meča.

"Moguće je kontrolom utakmice i napada kao što mnogi treneri potenciraju. Ako igraš 'divlje' sigurno da i njima omogućavaš da igraju brže. Ako igraš stabilne i smirene posede i kontrolišeš skok mislim da je mnogo teže njima da se rastrče i razigraju i mislim da je to ključ utakmice bez nekih lažnih pretvaranja. Ako smanjimo učinak Dončića i Ljulja mislim da možemo da se nadamo dobrom rezultatu", objašnjava krilo Fenerbahčea.

Mnogi napadi Reala se završavaju u NBA stilu, šutem za tri poena u trećoj ili četvrtoj sekundi napada. Mnogo tih šuteva i uđe što su mogli da vide i košarkaši CSKA u polufinalu kad je Real počeo da smanjuje razliku od deset poena Moskovljana.

"Zato i kažem, moramo da ih ono što Amerikanci kažu 'pick up'. Da ih uzimamo ranije i pritiskamo više, da onemogućimo tu igru u tranziciji. U tome su najbolji i to vole da igraju", napominje Kalinić.

"Daćemo sve od sebe, imamo neke naše zamisli jer radimo skauting i daćemo sve od sebe da ga zaustavimo", jasan je Kalinić.

Finale između Fenerbahčea i Real Madrida je u 20 časova u Areni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve