Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 07.05.2018.

22:30

Čanak: Četiri poena za 10 minuta... sada moramo težim putem

Nenad Čanak, trener košarkaša Partizana, nije bio zadovoljan posle poraza svoje ekipe od FMP.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Čanak: Četiri poena za 10 minuta... sada moramo težim putem
Starsportphoto

Košarkaši FMP pobedili su Partizan u Železniku rezultatom 87:82 i preuzeli prvo mesto grupe B Košarkaške superlige Srbije.

Partizan je u prvom meču savladao ‘Pantere’ sa 94:90 i imao prednost pred ovaj susret, ali ih je potpuni sumrak u drugoj četvrtini koštao boljeg rezultata u ovom susretu.

‘Crno-beli’ su u tom delu postigli samo četiri poena, imali period od osam i po minuta bez koša i nakon konačnih 22:4 nisu uspeli da se rezultatski vrate.

"Kada jedna ekipa ima 45 skokova, druga 27, mislim da ne treba ništa dalje analizirati. Za deset minuta u drugoj četrtini smo postigli četiri poena, i to dva poena sa linije penala, u poslednjem napadu. Tako da ne treba dalje ići u neku analizu. Imali smo šansu da izgubimo manje od četiri. Ponovo neke loše odluke u napadu. I ono što odbranimo, nismo uspeli da uhvatimo pod našim košem. Možda i ključan je bio skok u napadu posle bacanja, što je neprihvatljivo. Šta je tu je. Ovaj poraz od pet razlike nas baca na drugo mesto u grupi. Menja neki put do onoga do čega mi želimo da dođemo. Ne odustajemo, ali sada idemo težim putem", rekao je Čanak.

Posle meča, centar crno-belih, Đorđe Gagić je kazao da ekipa nije izgledala dobro u početku utakmice.

"Nismo na početku bili kao tim, to je bilo glavni problem. Kada smo počeli da igramo kao tim, kad smo bili ono što jesmo, imali smo šansu da dobijemo utakmicu. Idemo dalje, glavu gore. Moramo da izvučemo pouke iz ove utakmice, samo hrabro, treniramo, spremamo se za naredni meč. ne vidim nikakvu katastrofu, loša stvar je što smo izgubili utakmicu, a dobra stvar je što smo se na kraju skupili i bili ono što zaista jesmo. To treba da ostanemo do kraja. FMP ima ozbiljan tim, mlade i talentovane igrače i ne treba nikoga da potcenimo. U košarci ne pobeđuje uvek bolji, već onaj ko je više želeo u nekim momentima. Oni stvarno imaju dobar tim. Bore se momci, svaka im čast. Ovom prilikom im čestitam na pobedi. Ali, zaboravljamo ovu utakmicu, kao poraz. Izvlačimo iz nje pouke i idemo dalje", istakao je Gagić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve