Nova vest
Košarka

Utorak, 24.04.2018.

22:49

Baskonija izbegla "metlu", Fener propustio prvu šansu

Košarkaši Baskonije pobedili su Fenerbahče rezultatom 88:83 i smanjili na 2-1 u seriji top 8 faze Evrolige.

Izvor: B92

Autor:B92

Baskonija izbegla
EPA-EFE/JOSE RAMON

Baskonija je na svom terenu, za razliku od prethodna dva duela, uspela da odoli favorizovanom rivalu i izbegne "metlu" kojom bi aktuelni šampion već sada obezbedio plasman na Fajnal-for u Beogradu.

Španski klub je diktirao ritam od početka utakmice, u više navrata imao je dvocifrenu prednost, ali se ekipa Željka Obradovića konstantno vraćala.

Kada je, po treći put, gost stigao protivnika u finišu treće deonice i prišao na -2, očekivalo se da će uspeti da prelomi duel u poslednjih 10 minuta, ali se desilo potpuno suprotno. Janis Tima je vezao osam poena na otvaranju četvrte četvrtine, Baskonija je nanizala 15 uzastopnih poena i kanonadom se sačuvala u ovoj seriji.

Turci su prve poene u tom period postigli tek na pet minuta do kraja i nisu imali dovoljno vremena da se vrate i već sada obezbede put u Beograd.

Tima je ostao na tih osam poena, a osim njega, "X faktor" je bio Met Džening koji je dodao 10. Ipak, najefikasniji u redovima Baskonije bio je Rodrig Buboa sa 21 poenom i 5 asistencija, Vojtman i Purije su dodali po 12, jedan više od Marselinja Uertasa koji je zabeležio i 7 uspešnih dodavanja.

U poraženom timu istakao se Jan Veseli sa dabl-dablom (17 poena i 10 skokova), Slukas je dodao 14 i upisao 11 asistencija, dok je Datome dodao 13. Marko Gudurić je imao odličnu šutersku rolu sa 12 poena (4-5 za tri), a Nikola Kalinić je postigao samo dva poena.

Četvrta utakmica u seriji na programu je za dva dana, takođe u ‘Fernando Buesa areni’.

U prvom meču dana Žalgiris je deklasirao Olimpijakos i poveo 2-1 u seriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve