Nova vest
Košarka

Utorak, 24.04.2018.

21:35

Poraz Mege u neizvesnoj završnici, Tamiš ubedljiv sa Zlatiborcima

Košarkaši Mega Bemaksa poraženi su od Mladosti u trećem kolu Superlige Srbije u košarci, dok je Tamiš savladao ekipu Zlatibora.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Poraz Mege u neizvesnoj završnici, Tamiš ubedljiv sa Zlatiborcima
Starsportphoto

Mladost je Megu pobedila 92:90, a Tamiš je od Zlatibora bio bolji rezultatom 98:83.

Mega je u neizvesnoj završnici poražena najviše zahvaljujući trojci Andrije Neškovića koji je pogodio za 91:88.

Goga Bitadze je ofanzivnim skokom i pogotkom uneo neizvesnost na samo sedam sekundi do kraja.

Mega je bila prinuđena da faulira Vojina Svilara koji je bio polovičan sa linije za slobodna bacanja, ali je Nikola Mišković pri rezultatu 92:90 promašio trojku za pobedu.

Najefikasniji su u Mladosti bili Vojin Svilar i Veljko Brkić sa po 17 poena, dok je Goga Bitadze u Megi imao najviše - 19, a pratio ga je Andrija Marjanović sa 18 koševa.

Mega je sada posle poraza od Zvezde upisala drugi u nizu i ostala je na jednoj pobedi protiv Tamiša. Mladost je posle dva poraza od Zvezde i Zlatibora upisala prvu pobedu.

Ako je u meču između Mege i Mladosti bilo drame, nije je bilo u trećoj utakmici dana u kojoj je Tamiš od starta bio ubedljiv.

Već do poluvremena su gosti imali +13 (52:39). Zlatibor je uspeo da to smanji na smiraju treće deonice pogotkom Bogdana Riznića za 71:65, ali je Tamiš potom "dodao gas" i slavio.

Tamiš su predvodili Ivan Smiljanić i Stefan Mitrović sa 28, odnosno 24 poena, a Vladimir Veličković i Svetozar Popović su na drugoj strani bili najbolji sa 18, odnosno 17.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve