Evroliga: Budućnost da obezbedi 5 hiljada mesta i 4 miliona evra

Podgorička Budućnost imaće status kao i svi klubovi koji imaju pravo da se naredne sezone takmiče u Evroligi.

Izvor: B92, Vijesti/V.G. Crna Gora
Podeli
Foto: Starsport
Foto: Starsport

Kao šampionima ABA lige pripada im mesto u elitnom evropskom takmičenjum, ali moraće i da ispune sve uslove, a među važnijima su hala kapaciteta najmanje 5.000 mesta i budžet od minimum četiri miliona evra, u kojem najviše 65 odsto smeju da budu zarade igrača.

Podgoričke “Vijesti” obratile su se Evroligi, koja im je dopisom pojasnila status Budućnosti.

“Evroliga će uskoro kontaktirati KK Budućnost Voli, kao aktuelnog prvaka ABA lige, i zatražiti svu potrebnu dokumentaciju i oceniti ispunjenje obaveza, koje su regulisane zakonskim aktima takmičenja”, navodi se u odgovoru na pitanje "Vijesti" da li će i kada predstavnici Evrolige posetiti Podgoricu i KK Budućnost Voli i obaviti inspekciju.

Iz Evrolige zatim kažu:

“Šampion ABA lige ima licencu da učestvuje u Evroligi, a da bi Budućnost, kao i svaki drugi klub, u potpunosti potvrdila učešće, mora da ispuni sve obaveze iz zakonskog akta takmičenja, posebno one koje su definisane u poglavlju 3, a koje se odnosi na registraciju timova i šta sve klub mora da ispuni da bi mogao da učestvuje u takmičenju”.

Iz Evrolige je saopšteno i da “neke promene mogu da se pojave u zvaničnim podzakonskim aktima takmičenja na kraju tekuć́e sezone”.

Košarka