Nova vest
Košarka

Četvrtak, 05.04.2018.

23:26

LE: Pešić "režirao" ruski derbi i poslao Himki na CSKA

Košarkaši Barselone savladali su Himski sa 86:82 u poslednjem kolu Evrolige, poslavši rivala na prvoplasirani CSKA iz Moskve.

Izvor: B92

Autor:B92

LE: Pešić
EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Barsa našeg Svetislava Pešića je imala veliku prednost od rane faze, ona je smanjena u finišu, ali preokreta nije bilo i Katalonci su odigrali važnu ulogu za raspored u top 8 fazi.

Himki, za koji je najbolji bio Gil sa 21 poenom (Stefan Marković dao samo dva), igraće sa ‘Armejcima’ koji su regularni deo završili trijumfom nad Crvenom zvezdom.

Najefikasniji u redovima katalonskog kluba bili su Navaro sa 17, Ertel sa 14 i Ribas i Koponen sa po 12 poena.

Himki u plejof fazu ulazi sa osmog mesta na tabeli, dok Barselona sezonu završava sa skorom od 11 pobeda, koliko su imali i Zvezda, Brose i Valensija.

Anadolu Efes je trijumfovao u gostima Baskoniji sa 81:79 i ostavio je na sedmoj poziciji. Najefikasniji bio je Mekalum sa 21 poenom, pet više od Motuma, dok se srpski centar Vladimir Štimac zaustavio na 9 i dve asistencije.

Za Baskoniju su Šengelija i Poarije postigli po 17 poena, Džejson Grendžer imao je 7 poena i 11 asistencija, a po 10 poena ubacili su Džening i Bobua.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve