Nova vest
Košarka

Četvrtak, 05.04.2018.

16:00

KKCZ: Isuviše smo veliki da bismo zavisili od Budućnosti

Košarkaški klub Crvena zvezda ocenio je klub iz Podgorice diže tenziju pred početak finalne serije plej-ofa ABA lige i pozvao sve učesnike na regularnost.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

KKCZ: Isuviše smo veliki da bismo zavisili od Budućnosti
Foto/kkcrvenazvezda

Saopštenje Budućnosti, kao odgovor na prethodno Zvezdino, opisali su kao čist i naivan pokušaj dezinformisanja javnosti.

"Ostaje pitanje zašto vanrednu ažurnost u informisanju javnosti o pisanju raznih saopštenja, nismo videli 16.10.2017. godine kada je predsednik KK Buducnost pisao pismo Iztoku Remsu, komesaru zaduženom za delegiranje sudija ABA lige, i menadžmentu ABA lige, grubo se mešajuci u nadležnost rada komesara za sudjenje, koji je nakon analize dosadašnjeg takmičenja u ABA ligi, prilikom delegiranja, podlegao tom pritisku", navodi se u saopštenju crveno-belih.

"Taj svojevrsni "pamflet" predstavljao je još na samom startu sezone, najgrublji pokušaj rušenja integriteta i ugleda lige koju svi igramo, i koju kao klubovi vodimo, jer podsećamo još jednom, ovo je liga klubova. KK Crvena zvezda neće dozvoliti da nas neko, po modelu koji je viden u nekim prethodnim vremenima, uvlači u svojevrsni "rat saopštenjima" pred važne utakmice, već će na neistine odgovarati istinom i činjenicama".

Podseća se da je Crvena zvezda i ostali klubovi dobili izveštaj i sve materijale sa predsedništva ABA lige.

"Posle dogadaja na trećoj utakmici polufinala plej-ofa i ovog naivnog pokušaja dezinformisanja javnosti, ostavljamo upravo javnosti da sama donese zaključke: ko diže tenziju, ko je neinformisan, ko ne čita zapisnike sa sednica predsedništva i Skupština ABA lige, ko pokušava da napravi od sebe žrtvu, i ko se koga plaši?".

Ujedno, iz Zvezde poručuju da su "isuviše veliki klub da bi budućnost zavisi od jedne serije plej-ofa i duela sa Budućnosti".

"Uživajte u najvećem uspehu svog kluba i prvom plasmanu u finale ABA lige, igrajmo košarku i neka pobedi bolji na terenu, ali isključivo u regularnim uslovima za koje se kao klub borimo", zaključuju sa Malog Kalemegdana.

Finalna serija plej-ofa počinje u ponedeljak mečom u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

122 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve