Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 02.04.2018.

20:30

Fenomenalni Dobrić i Ročesti odveli Zvezdu u finale ABA lige!

Ekipa Crvene zvezde plasirala se u finale ABA lige, pošto je u trećem, odlučujućem, meču pobedila Mornar sa 88:69.

Izvor: PT

Autor: PT

Fenomenalni Dobrić i Ročesti odveli Zvezdu u finale ABA lige!
Starsportphoto

Aktuelni šampion regiona i Srbije imaće šansu da odbrani titulu i u finalu će se sastati ekipom Budućnosti, koja je u prvom polufinalu savladala Cedevitu.

Finalna serija između prvoplasiranog i drugoplasiranog tima ligaškog dela ABA lige na programu je od 9. do 15. aprila i prva ekipa koja dođe do tri pobede osvojiće regionalno takmičenje i obezbediće učešće u Evroligi.

Pred Zvezdom bio je ovo najvažniji meč sezone i na izazov su odgovorili na najbolji mogući način.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je sjajni Ognjen Dobrić sa 19 poena (7/7 iz igre), dok je 18 postigao Ročesti, odnosno Omić i Lesor po 10.

Kod gostiju bolji od ostalih bio je Vranješ sa 23 poena, dok je Nidam ubacio samo 11.

Očekivano meč je počeo nervozno, a da nervoza bude još veća uticale su arbitri koji su sudili svaki kontakt i gledali smo veliki broj slobodnih bacanja.

Ono što je napravilo razliku u prvom poluvremenu su pogotci van linije 6,75. Dobrić je šutirao 3/3, Ročesti je ubacio dve, a ukupno je Zvezda šutirala sjanih 7/13.

Mornar se dobro držao, krajem druge četvrtine imali su priliku da priđu skroz jer je Reli Ros imao četiri bacanja, a Mornar posle toga loptu sa strane.

Ipak, Amerikanac je pogodio 2/4 bacanja, Barani nisu iskrostili napad i u poslednjih 1:30 nisu uspeli ni da postignu koš.

Na drugoj strani Dobrić je pogodio trojku, a potom i Dilan Enis, pa je Zvezda sa +15 otišla na petnaestominutnu pauzu, 52:37.

U nastavku meča gledali smo meč sa mnogo više tenzije, a sve zbog nekoliko sumnjivih odluka sudija. Zvezda je nervozno krenula 3/4 četvrtinu i Mornar je to znao da iskoristi.

Vujošević je igrao odlično pod košem, dok je Vranješ pogađa van linije 6,75. Posle rampe Ognjena Dobrića publika je "upala u trans", ali je arbitar ipak dosudio faul. Usledili su oštri protesti, a klupa Zvezde dobila je tehničku.

Vranješ je realizovao bacanja, ali je onda usledila velika serija Zvezde predvođena Ročestijem. Zvezdin Amerikanac je vukao tim u ovim momentima i Zvezda je sa +2 ponovo otišla na +12.

U poslednjoj deonici briljirao je Dobrić koji je meč na kraju završio sa 19 poena. Dugo nije viđena ovakva poseta u "Pioniru" i navijači su napravili verovatno najbolju atmosferu ove sezone.

Zvezda zasluženo ide u finale ABA lige gde će igrati sa ekipom Budućnosti. Finale je na programu od 9. do 15. aprila, a prednost domaćeg terena ima aktuelni šampion regiona.

IV četvrtina:

KRAJ Nošena fenomenalnom publikom Zvezda je pobedila Mornar i plasirala se u finale ABA lige.

39' Ognjen Dobrić igra meč karijere. Ponovo je zakucao, nije promašio šut iz igre i sa 19 poena najefikasniji u redovima Zvezde. Crveno-beli su pred finalem ABA lige, 87:67.

38' Crveno-beli nalaze se veoma blizu finala, pošto vode sa 83:67. Ročesti je promašio za dva, ali je Bjelica pokupio promašaj i sada je 85:67.

37' Mijović je uneo dobru energiju s klupe i pogađa za dva poena, 80:65. U narednom napadu Alen Omić nastavio je da promašuje bacanja, 2/8 šutira, 81:65.

36' OGNJEN DOBRIĆ!!! Kakvo zakucavanje beka Crvene zvezde! Crveno-beli vode sa velikih 78:62! Posle tajm-auta Pavićevića, Vujoševića je pogodio 1/2 bacanja, 78:63.

35' Reli-Ros izgubio je loptu i Zvezda ima napad na 5:20 do kraja. Crveno-beli idu ka finalu ABA lige! Dejan Davidovac promašio je oba bacanja.

34' Strahinja Mićović pogodio je za tri poena, a potom je Ognjen Dobrić vratio pogotkom van linije 6,75, 73:62. Nova trojka Dobrića za 76:62! Pavićević je morao da zatraži tajm-aut.

33' Brzo je Mornar izašao iz bonusa, a peti faul napravio je Boris Bekić. Ipak, Janković greši i Mornar je ukrao loptu. Lopta nije uspela da dođe do Lukovića, a potom je Janković loše šutnuo. Malo poena na početku 4/4.

32' Slalom Tejlora Ročestija za 70:59. Igrao je loše, ali sada sve ide na ruku Amerikancu. Mornar je za 30 sekundi napravio tri sitna faula. Ročesti je promašio flouter.

31' Poslednja četvrtina krenula je faulom u napadu Matijasa Lesora. Mornar nije uspeo da iskoristi napad, ali je potom Ročesti promašio trojku, a Vranješ pogodio, 68:59.

III četvrtina:

30' EKSPOLOZIJA PIONIRA POSLE TROJKE ROČESTIJA! Sjajna završnica crveno-belih i Zvezda ima +12 posle 30 minuta igre. Sudije su dosta zakuvale situaciju sa nekoliko sumnjivih odluka.

29' Posle one sumnjive odluke sudija, Zvezda je zaigrala sjajnu odbranu. Mornar je od tog trenutka bez poena, a s tribina stiže velika podrška za Zvezdu. Matijas Lesor pogađa 2/2 bacanja za 63:56.

27' Posle čiste blokade Ognjena Dobrića sudije su dosudile faul i usledila je eskplozija na tribinama. Potom je i klupa Zvezde dobila tehničku grešku... Vranješ je pogodio tri bacanja za 58:56, a potom Zvezda je odbranila napad i Ročesti je pogodio trojku, 61:56!

Dilan Enis izgubio je loptu, Vranješ je istrčao kontru, a fantastičnu blokadu lupio mu je Ognjen Dobrić. Vujošević igra odličan meč i pogađa 1/2 bacanja, 58:53.

26' Dušan Alimpijević mora je da zatraži tajm-aut, posle čega je Feldin promašio šut. Mornar posle toga došao je do dva ofanzivna skoka, a Reli-Ros poentirao, 58:52.

25' Reli-Ros promašio je bacanja, a onda je Lesor položio loptu u koš. U narednom napadu Vranješ je pogodio trojku za 58:50.

Derik Nidam napravio je treću ličnu grešku, nakon toga Ročesti je promašio trojku, Dobrić je došao do skoka, ali je Amerikanac napravio faul u napadu. Loša sekvenca najboljeg poentera Zvezde. U igru umesto njega ušao je Enis.

24' Zvezda je odbranila napad, ali je Stefan Janković napravio grešku u polasku u dribling. Posle toga Vranješ polaže loptu u koš, 56:47.

23' Nidam je promašio trojku, a Ročesti posle odlične finte poentirao za dva, 56:43. Vujošević ponovo posle ofanzivnog skoka ponovo donosi poene, 56:45.

22' Alen Omić uzvratio je u narednom napadu za prve poene Zvezde u nastavku, 54:41. Feldin je faulirao Nidama, kojki je pogodio oba bacanja, 54:43. Ročesti je potom promašio trojku i napravio faul.

21' Na početku treće četvrtine Derik Nidam postiže koš za Mornar, 52:39. U narednom napadu Bjelica promašio je trojku. Dobar strat Mornara, Vujošević posle ofanzivnog skoka poentira, 52:41.

II četvrtina:

POLUVREME Košarkaši Crvene zvezde odlično su zatvorili drugu deonicu. Dobrić je pogodio trojku, a potom je i Enis bio precizan van linije 6,75. Crveno-beli imaju +15 na poluvremenu, 52:37.

19' Faul i nesportka lična greška Branka Lazića dovela je do toga da Mornar ima četiri bacanja. Na sreću Zvezde Reli-Ros je pogodio 2/4, 46:37. Potom je Zvezda odbranila napad, a Dobrić pogodio trojku, 49:37.

18' Ročesti je promašio trojku, ali je Lesor zakucao, 44:35. Zvezda je opet obranila napad i istrčala kontru, posle koje je Francuz ponovo pogodio, 46:35.

17' Pavićević je morao da zatraži tajm-aut i posle njega Mićović pogađa oba bacanja, 42:30. Ročesti je promašio trojku, a Pavić istrčao kontru i poentirao, 42:32. Crveno-beli opet su zbrzali, a Nidam je pogodio trojku i sada je prepolovljena prednost, 42:35.

16' Boris Bakić napravio je treću ličnu grešku, posle čega je Feldin otiša na liniju za slobodna bacanja. Zvezdin amerikanac šutira 3/3 za 40:28. Crveno-beli odbranili su se, a onda je Feldin položio loptu na tablu, 42:28.

15' Odlična energija Dejana Davidovca i Milka Bjelica. Ovaj tandem Zvezdi donosi četiri poena i prednost crveno-belih sada je +11, 37:26.

14' Alen Omić šutira bacanja 1/6 i nakon njegovog promašaja Bjelica je uhvatio ofanzivan skoka. Lopta je potom došla do Enisa, koji je odlično proigrao Omića, 33:22. Vranješ je bio fauliran i pogodio je oba bacanja, 33:24.

13' Posle haotične igra na terenu Nemanja Vranješ postiže prvu trojku, 31:22. Dosta izgubljenih lopti i promašaja u poslednja dva minuta.

12' Vranješ je ponovo bacio "ciglu" na koš, nakon čega je Enis odlično proigrao Davidovca, 31:19.

11' Na startu druge deonice Janković je dobio faul u napadu i to je njegova treća lična. Potencijalni problem za Zvezdu. Posle statičnog napada Džejms Feldin pogodio je za tri poena, 29:19.

I četvrtina:

10' Posle prvih 10 minuta igre Zvezda vodi sa 26:19. Dobra energija igrača s klupe donela je crveno-belima prednost na kraju prve deonice. Kod Zvezde Dobrić, Janković i Ročesti su najefikasniji sa šest poena, dok isto toliko kod Mornara ima Bakić.

9' Stefan Janković uneo je odličnu energiju kada je ušao na teren. Posle njegovog pogotka iz kontranapada crveno-beli dolaze do +8, 23:15. Pavićević je morao da zatraži tajm-aut.

8' Nemanja Vranješ promašio je zicer, a Janković je bio fauliran od Lukovića. Krilni centar Zvezde pogodio je oba bacanja, 19:15. Alen Omić zakucava za 21:15.

7' Prvo vođstvo za Mornar na ovom meču. Bakić je bio pracizan sa linije penala, a Zvezda ponovo nije realizovala napad. Vođstvo Zvezdi vraća Ročesti 17:15.

6' Dobro igra Mornar u Pioniru. Bjelica je pogodio 1/2 bacanja, a onda je Mićović poentirao za 14:13.

5' Milko Bjelica izgubio je loptu i odmah je usledila kazna preko Bakića, 13:9. Mornar je ispunio bonus što košarkaši beogradskog kluba koriste.

4' Nidam ponovo nije bio precizan, ali je Mićović uhvatio ofanzivni skok i pogodio je za dva poena, 8:5. Potom je Ročesti izgubio loptu, a Vranješ je poenitrao za 8:7. U narednom napadu Ročesti je pogodio za tri poena, 11:7.

2' Matijas Lesor pogodio je koš uz faul, ali je promašio bacanje, 5:3. Prethodno je Vranješ pogodio sva tri penala. Nidam je promašio za dva poena, a potom je Dobrić ubacio novu trojku, 8:3.

1' Prvi napad na meču ima ekipa Mornara. Bakić je izgubio loptu, a Nidam je faulom prekinuo kontru Zvezde. Ognjen Dobrić pogađa trojku za Zvezdu, 3:0!

20.45 Na slici ispod možete videti Marka Lukovića u opremi, što znači da postoji šansa da on zaigra na ovom meču.

20.40 Barani će u "Pioniru" imati podršku navijača iz Bara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

426 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve