Nova vest
Košarka

Četvrtak, 15.03.2018.

18:34

Duda: Trenirao sam i Rađu, Kukoča, Divca, ali Luka Dončić...

Legendarni košarkaški trener Dušan Duda Ivković rekao je da bi Luka Dončić bio njegov prvi izbor ukoliko bi ponovo gradio tim.

Izvor: B92

Autor:B92

Duda: Trenirao sam i Rađu, Kukoča, Divca, ali Luka Dončić...
Starsportphoto

„Mislim da je odgovor jasan jer u Evroligi imamo jednog od najtalentovanijeg igrača i koji pravi veliku razliku. Srećan je svaki trener koji ga ima u timu. Trenirao sam mnoga velika imena, a ako bih Luku Dončića poredio sa Petrovićem, Rađom, Kukočem, Divcem, Danilovićem, Đorđevićem, mislim da nijedan od njih nije igrao sa tom zrelošću, u godinama u kojim je sada Dončić“, rekao je Ivković i objasnio zbog čega tako misli:

"Jednostavno je jer je kreacija najlepši deo košarke, a on može da kreira i za sebe i za druge. Takođe je sjajan u skoku, može da igra dobru odbranu. Zato bih, bez sumnje, njega birao za igrača oko kojeg bih stvarao tim", rekao je legenda srpske košarke za sajt Evrolige.

Ivković smatra da je Žalgiris jedan od najprijatnijih iznenađenje ovog takmičenja, a Barselona najneprijatnije.

"U ovom trenutku imam dva iznenađenje u ovoj sezoni takmičenja. Žalgiris je najzanimljiviji, imaju kontrolisani stil igre. U ovom trenutku je jasno da evropska košarka dobija još jedno veliko ime Žalgiris i velikog trenera Sarunasa Jasikevičijusa. Za mene, najneprijatnija je Barselona. U životu moramo da učimo iz naših grešaka, a oni to nisu uspeli. Aleksandar Vezenkova je prošle godine pokazao pravi talentat, ali sada ga nema nigde. Postoji neki problem, ali se nadam da će legendarni trener Pešić, dovesti u red ovaj tim", zaključio je Duda Ivković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve