Nova vest
Košarka

Petak, 02.03.2018.

22:10

Alimpijević: Drugi mart, a pričamo o plejofu – fenomenalno

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević istakao je važnost pobede nad Unikahom zbog povratka samopouzdanja.

Izvor: B92

Autor:B92

Alimpijević: Drugi mart, a pričamo o plejofu – fenomenalno
Foto: StarSport

Crveno-beli su nadigrali Andalužane 80:76 za desetu pobedu u Evroligi ove sezone i bacili u senku nekoliko turbulentnih nedelja na Malom Kalemegdanu.

"Čestitam igračima na fajterskoj utakmici, na dobrom pristupu i koncentraciji tokom čitavih 40 minuta. Vrlo sam zadovoljan ovom pobedom i svim segmentima osim jednim, ofanzivnim skokom protivnika. Govorili smo da su oni druga skakačka ekipa u ofanzivnom skoku u Evroligi, odmah iza nas, a veća mi je žal za tim jer smo odigrali dosta fantastičnih odbrana, kojima smo ih naterali na teške šuteve a oni su teškim pogocima dolazili do poena Ovo je timska pobeda, kao i sve naše pobede do sada, Ostvarili smo 20 asistencija. Napravljen je veliki pomak, a to nije bilo lako uraditi posle perioda iza nas. Naterali smo Unikah, tim sa odličnom spoljnom linijom, na veliki broj izgubljenih lopti i time smo pomogli sebi. Taj podatak je još i veći ako se uzme u obzir da nam je nedostajao jedan od najboljih defanzivnih igrača, Dangubić", rekao je Alimpijević.

"Bitno je i jer dolazi nama najvažniji period. Imamo dve utakmice do kraja ABA lige, hoćemo da pobeđujemo do kraja i da sačuvamo prvo mesta. Takođe, bitno je i zbog onoga što je bilo. Ostali smo ljudi, ostali smo tim. Videli ste među njima kolika je bila želja i žar za pobedom. Pobede na najbolji način vraćaju tu atmosferu, a videli smo da se to vraća to još u ponedeljak, posle onih gluposti", dodao je trener Zvezde.

Zvezda je i dalje u igri za plej-of, ali su šanse minimalne.

"Za mene je velika radost što uopšte pričamo o tome. Danas je drugi mart, a pitate me takvo pitanje. Dakle, imamo još te neke minimalne šanse, koje možemo da očekujemo iz nekog prikrajka. Deset pobeda u Evroligi, sa timom koji je tek krenuo u novu priču, koji je na prvom mestu ABA lige. Po meni, to je fenomenalna stvar i jako sam ponosan na tu činjenicu i na igrače koji su izneli sve to, da možemo da pričamo o svemu tome i nekim minimalnim šansama. Zvezda ima deset pobeda u ovom trenutku i možemo u ovoj sezoni da pričamo o mnogo čemu, da li su navijači navikli ili nisu, da li smo mogli više ili nismo, ali Zvezda u ovom trenutku ima deset pobeda. Imate četiri španska predstavnika i imamo isti broj pobeda kao Unikaha i više pobeda od Valensije i Barselone. Baskonija ima jednu ili dve pobede više i Real je u vrhu. Bislim da je to velika stvar za naš klub", istakao je Alimpijević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve