Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 26.02.2018.

21:01

"Kiriljenko bio i otišao iz Partizana, a papiri nestali iz KSS"

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović na vanrednoj konferenciji za štampu dotakao se i UPPR, kao i legendarnog Andreja Kiriljenka.

Izvor: B92

Autor:B92

Photo by Mike Pont/Getty Images

Dobro je poznato da nekadašnji ruski igrač spada u onu grupu igrača koji su bili na korak od toga da zvanično obuku dres crno-belog kluba.

Predsednik Košarkaškog saveza Rusije još ranije je isticao kako je potpisao ugovor sa Partizanom 2001. godine, kako bi otišao u Jutu Džez.

Čović je govorio o mnogim stvarima na konferenciji za štampu, a među njima je bio Unapred pripremljeni plan reorganizacije (UPPR).

"Zašto drugi ne rade UPPR? Svi moraju da daju papire, a onda će se videti i Švajcarska i sve drugo i kako su išle pare i kako je Kiriljenko bio u Partizanu i otišao iz Partizana i sve će se videti... Za to imam papire, iako je dokumentacija za Kiriljenka nestala iz KSS. A nisu se selili, niti im je neko upadao noću", rekao je Čović.

Kiriljenko je kasnije postao jedan od najvažnijih igrača Džezera, kao i najbolji igrač te generacije ruskih košarkaša.

Legendarni krilni košarkaš penzionisao se 2015. godine u dresu moskovskog CSKA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

244 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve