Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 15.01.2018.

19:12

Alimpijević: Zvezda nema prednost u ovakvom ritmu

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je da njegova ekipa u teškom ritmu nema prednost u odnosu na druge timove, ali da želi pobedu protiv Himkija.

Izvor: B92

Autor:B92

Alimpijević: Zvezda nema prednost u ovakvom ritmu
Getty images

"Zvezda nije taj tim koji ima prednost u ovakvom sistemu takmičenja jer su drugi timovi pravljeni da bolje trpe ovakve rasporede i ritam", rekao je Alimpijević.

Zvezda će u utorak dočekati Himki u 18. kolu Evrolige, u kom će pokušati da ostvari osmu pobedu u tom takmičenju.

Alimpijević je kazao da Zvezda želi pobedu nad ruskim klubom.

"Napravili smo u Evroligi neke velike pobede koje će nam doneti samopouzdanje. Nadam se da ćemo uz navijače odigrati dobru utakmicu u kojoj bismo mogli da slavimo", naveo je trener crveno-belih.

Po njegovim rečima, Himki je tim sa mnogo velikih imena počevši od Alekseja Šveda, pa preko Stefana Markovića, Čarlsa Dženkinsa i drugih.

Alimpijević je istakao da je poraz od Efesa u prošlom kolu već zaboravljen.

"Prošlo je mnogo vremena od Efesa, ovakav ritam ne dozvoljava da se osvrćete na poraze, niti da živite u velikim pobedama. Ta utakmica je odavno arhivirana, ali su se greške i pad dobro analizirali", kazao je Alimpijević.

Zvezda ponovo neće moći da računa na povredjenog Ognjena Dobrića, a Alimpijević je rekao da su u klubu obazrivi kada je reč o njegovom povratku utakmicama.

"Osim nekih sitnih povreda, koje su normalne za ovakav raspored, mislim da ništa neće biti promenjeno u odnosu na utakmicu protiv Cedevite", rekao je Alimpijević.

Utakmica između Zvezde i Himkija igraće se u utorak od 19.00 u hali "Aleksandar Nikolić".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve