Nova vest
Košarka

Nedelja, 03.12.2017.

21:17

Povreda odličnog Nedovića, Real zalečio rane iz EL

Unikaha je na krilima Nemanje Nedovića pobedila Huventud sa 86:74, ali je srpski igrač doživeo novi peh i povredu na četiri minuta do kraja utakmice.

Izvor: B92

Autor:B92

Povreda odličnog Nedovića, Real zalečio rane iz EL
EPA-EFE/Carlos Diaz

Nedović je za Unikahu ubacio 16 poena uz dve asistencije i odličan šut iz igre (6/8 za dva, 1/1 trojke, 1/2 penali) i u poslednjoj četvrtini je iskrenuo zglob pri doskoku.

Tek treba videti koliko je povreda ozbiljna. Da stvar po Unikahu bude još teža, i Bruks je zbog slične povrede utakmicu morao da završi ranije.

Drugi srpski igrač u redovima tima iz Malage, Dragan Milosavljević imao je devet poena. Huventudu nije bio dovoljan jedan Saulius Kulvietis i njegovih 17 poena. Malik Vajns je dodao 15 ali je Huventud izgubio.

Unikaha možda ne briljira u Evroligi (poslednji iza Zvezde, skor 3-7), ali u Španiji ide korektno timu Đoana Plaze koji je sa po pet pobeda i poraza osmi na tabeli. Huventud je 15. sa tri pobede i šest poraza.

Košarkaši Real Madrida previjaju opetkotine iz Evrolige u domaćoj Endesa ligi u kojoj su sa 24 razlike razbili Gran Kanariju, 96:72.

Real je protiv Gran Kanarije već od starta krenuo silovito, serijom 9:0 pokazali su gostima u svom Vicink centru u Madridu ko će se pitati u utakmici 10. kola Endese. Gran Kanarija uspeva malo da smiri nalet Reala sopstvenom serijom 7:0, ali Real četvrtinu okončava sa 23:17.

Drugu su "kraljevići" odigrali furiozno i već tada rešili pitanje pobednika dobivši je sa 30:19. Održali su razliku u trećoj, dodali gas u četvrtoj i tim Luke Dončića dolazi do sigurne pobede.

Dončić je po navici bio najbolji u svojoj ekipi sa 16 poena, četiri skoka i pet asistencija, Džejsi Kerol je ubacio 14 koševa. Kvalitetno su iskorišćeni Trej Tompkins i Valter Tavares pod obručem Gran Kanarije, a Rudi Fernandes je u tim uneo dovoljnu dozu energije koju je pokazao i protiv Crvene zvezde u Evroligi. Razlika je što je Real u EL izgubio, a u prvenstvu je prevladao.

Markus Erikson je predvodio Gran Kanariju sa 12 poena, a još trojica njegovih saigrača su imala dvocifren poenterski učinak, Oliver, Erikson i nekadašnji igrač Zvezde Gal Mekel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve