Nova vest
Košarka

Četvrtak, 30.11.2017.

19:45

Himki pobedio, Marković se povredio

Košarkaši Himkija pobedili su Brose Bamberg u desetom kolu Evrolige sa 82:73.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Himki pobedio, Marković se povredio
EPA-EFE / MAXIM SHIPENKOV

Srpski košarkaš Stefan Marković povredio se tokom meča zbog čega je na terenu proveo svega 13 minuta. Na drugoj strani u igri nije bilo Luke Mitrovića.

Najbolji je u pobedi Himkija bio Aleksej Šved koji je ubacio Bambergu 26 poena i imao po pet skokova i asistencija. Entoni Gil je dodao tome 14 poena, a Džejms Anderson 12. Nekadašnji igrač Crvene zvezde Čarls Dženkins nije se upisivao u listu strelaca.

Najefikasniji u Bambergu je bio veteran Riki Hikmen koji je pogodio četiri trojke iz deset pokušaja i tri od četiri šuta za dva za ukupan 21 poen. Brajs Tejlor je imao 14, a Heket i Rajt po 13 poena.

Ekipa Bamberga se dobro držala tokom celog prvog poluvremena. U prvoj četvrtini su se sa Himkijem smenjivali u vođstvu, kontrolu je ruska ekipa počela da preuzima u drugoj četvrtini mada je poluvreme završeno sa tek dva poena razlike, 42:40 u korist Himkija.

Bamberg u nastavku počinje nešto više da srlja u napadu i pravi greške, Šved i saigrači to koriste, naročito na polovini poslednje deonice kada od "plus 5" odlaze do "plus 12" serijom 7:0 i rešavaju pitanje pobednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve