Nova vest
Košarka

Sreda, 15.11.2017.

21:48

Ćaćo za B92: Spremili se dobro zbog prošle sezone

Plejmejker CSKA Serhio Rodriges istakao je poraz "Armejaca" od prošle sezone kao važan faktor u trijumfu svog tima u Beogradu ove srede.

Izvor: B92

Autor:B92

Ćaćo za B92: Spremili se dobro zbog prošle sezone
Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

Moskovski velikan je ubedljivo slavio u Kombank Areni 85:59, u sedmom kolu Evrolige.

"Došli smo spremni. Znam da je CSKA prošle sezone imao tešku utakmicu ovde, pa smo se pripremili. Ispred nas je dug put, tek je novembar. Moramo nastaviti da igramo na istom nivou, koji smo pokazali danas, posebno u odbrani. Svi su danas odigrali za tim, mi smo ekipa sa dosta igrača koji su u prvi put u sastavu. Gradimo bazu da budemo bolji u budućnost. Bitno nam je da igramo dobro iz utakmice u utakmicu", rekao je Rodriges za B92.

Rodriges je u CSKA stigao kao zamena za dugogodišnjeg organizatora igre Miloša Teodosića koji je otišao u NBA ligu.

"Ovo je sjajno iskustvio, trudim se da pronađem pozitivnu stvar u svakoj situaciji u kojoj se nalazim. Srećan sam ovde sa sjajnim saigračima, sjajnim trenerom. Ovo je novo iskustvo, uzbuđen sam zbog ono što dolazi. Osećam se prijatno, prva pomisao prilikom povratka u Evropu mi je bila da dolazim u već izgrađen sistem u tim sa mnogo talenta i došao sam na pravo mesto", rekao je Ćaćo.

Španac je u CSKA stigao posle jedne sezone u Filadelfija 76ersima, ekipi koja već godinama izgrađuje tim koji bi u skorijoj budućnosti trebalo da bude redovan učesnik NBA plej-ofa.

"Filadelfija je predstavljala razvoj, pomaganje mlađim igračima bez pritiska pobede, a ovde je pobeda sve. Ali, dobili smo 30 utakmica prošle sezone, prethodne su imali deset, to je prvi verovatno put u istoriji da neko ima tri puta bolji učinak. Potrebno je vreme za tim koji godinama gubi da postane bolji, da razvija igrače, sada vidimo kako to funkcioniše", dodao je Rodriges.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve