Nova vest
Košarka

Subota, 11.11.2017.

21:47

Muta: Nisam se nadao ovome

Trener Partizana Miroslav Nikolić iznenađen je ritmom u kojem su njegovi igrači odigrali u Sremskoj Mitrovici.

Izvor: AK

Autor: AK

Muta: Nisam se nadao ovome
Foto: ABA/Mega Bemax/Ivica Veselinov

Crno-beli su savladali Mega Bemaks 102:89 za prekid serije od tri poraza, a nakon dva teška meča tokom ove nedelje.

"Ubitačan je tempo, moji igrači su me prijatno iznenadili što su smogli snage da ovu utakmicu energetski iznesu na ovaj način. To je zaista fenomenalno i tome se nisam nadao. Paklen je tempo, igrali smo dva derbija, pre ove utakmice. Kada to kažem mislim na duel sa Zvezdom pa meč sa Lokomotivom koji je bio istog intenziteta kao i derbi, a za tri dana na očekuje još jedna teška utakmica. Partizan igra sve bolje i bolje. Igrači su dosta umorni i zato im čestitam na snazi koju su pokazali. Protok lopte je bio mnogo bolji nego na prethodnim utakmicama, ali još treba raditi na skoku. Mega je imala mnogo skokova u napadu, slabo zagrađujemo koš, ali dobro smo igrali u napadu i nije bilo šanse da nas dobiju", rekao je Nikolić.

Jedan od najboljih pojedinaca Partizana bio je bek Vanja Marinkvić sa 22 poena, od čega 16 tokom ključnog trećeg perioda.

"Mnogo bitna za nas posle tri vezana poraza od Limoža, Crvena zvezde i Lokomotive Kuban. Važno nam je bilo da se dignemo posle te loše serije. Mega je sjajna ekipa, sa mnogo mladih igrača koji dosta trče i odlični su u skoku. Upravo su nam u skoku pravili mnogo problema imali su čak 23 skoka u napadu, što je previše. Ipak, najvažnije je da smo pobedili i već sada se okrećemo utakmici sa Albom koja je na programu već za tri dana", rekao je Marinković.

Partizan je petom pobedom zadržao priključak za liderima regionalnog takmičenja, a u sledećem kolu dočekuje Olimpiju, 18. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve