Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 06.11.2017.

18:00

Fenerovi Turci o "prozoru": Želimo, ali ne možemo

Turski reprezentativci iz Fenerbahčea neće igrati za svoju reprezentaciju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo tokom novembra.

Izvor: AK

Autor: AK

Fenerovi Turci o
Foto: EPA/MATTHIAS BALK

Oni su u zajedničkom saopštenju pozvali FIBA i EKA da pronađu rešenje jer im je važna i reprezentacija.

Prvi FIBA kvalifikacioni "prozor" se poklapa sa terminima utakmica Evrolige, pa će sve reprezentacije biti oslabljenje neigranjem svojih igrača iz klubova koji nastupaju u elitnom takmičenju.

"Kvalifikacije nas stavljaju u veoma tešku poziciju. Za nas je uvek čast da nosimo nacionalni dres, ali imamo obavezu prema svom klubu. Reprezentativna takmičenja su nam uvek bitna, ali bi ovaj raspored trebalo da uzme u obzir i mišljenje igrača jer je nemoguće za NBA i igrače iz Evrolige da nastupaju i u kvalifikacijama. Nažalost, moramo vas obavestiti da nećemo igrati za reprezentaciju u FIBA kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo", navodi se u saopštenju.

Na preliminarnom spisku selektora Turske Ufuka Saridže našla su se petorica igrača iz Fenerbahčea (Melih Mahmutolu, Sinan Guler, Bobi Dikson, Bariš Hersek, Egehan Arna), kao i dvojica iz drugog turskog evroligaša Anadolu Efesa (Douš Balbaj, Birkan Batuk).

Fener ima i reprezentativce Italije (Nikolo Meli, Luiđi Datome), Grčke (Kostas Slukas), Srbije (Marko Gudurić, Nikola Kalinić), Češke (Jan Veseli).

Turska je u grupi sa Švedskom, Letonijom i Ukrajinom, a tokom novembra će igrati sa Letonijom (23) u Ankari i Ukrajinom (26) u Kijevu.

Naredni kvalifikacioni "prozor" je u februaru, od 23-26. Potom sledi kraj juna i početak jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu