Nova vest
Košarka 0

10.5.2024.

20:20

Turci dali zeleno svetlo – sedam stranaca u ekipi

Turski košarkaški klubovi od naredne sezone moži će u svojim redovima da imaju sedam umesto dosadašnjih pet stranih igrača.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

To je odluka Turskog košarkaškog saveza koju je vođstvo ove organizacije donelo nakon konsultacija sa klubovima elitnog ranga takmičenja.

Turski klubovi će, ipak, samo četvoricu stranaca moći da koriste u mečevima domaćeg prvenstva, a u obavezi su takođe da jednog domaćeg igrača uvek "drže" u igri.

"Kao rezultat kontinuiranih pregovora sa našim klubovima u proteklih godinu dana, sproveli smo različite studije kako bismo zajednički donosili odluke, a ova je donesena sa ciljem da unapredimo domaće igrače da budu iskusniji, da dobiju na samopouzdanju i da budu sposobni da iskoriste priliku da se izbore za dres reprezentacije", poruka je predsednika KS Turske Hida Turkogla.

On veruje da će kvalitetni strani igrači pomoći u razvoju domaćeg kadra.

"Nadam se da će ova odluka doneta za razvoj turske košarke i uspeh reprezentacije biti od koristi. Verujem da će uz rezultate povećanja broja stranih igrača naši sportisti maksimalno iskoristiti prilike koje su im pružene i uložiti velike napore da maksimiziraju svoj učinak. Pored toga, mislim da će biti važno za menadžere sportista da usmere košarkaše u timove u kojima mogu dobiti više vremena i odgovornosti".


 

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu