Nova vest
Košarka

Utorak, 17.10.2017.

21:05

Budućnost ispustila +16, pa pobedila u Jerusalimu

Ekipa Budućnosti slavila je posle drame na gostovanju Hapoel Jerusalimu (86:81) u drugom kolu Evrokupa.

Izvor: PT

Autor: PT

Budućnost ispustila +16, pa pobedila u Jerusalimu
Foto/ABA liga/Crvena zvezda mts

Tim Aleksandra Džikića nastavio je sa odličnim partijama, pa tako posle pobede u Železniku nad Zvezdom, dolaze i do trijumfa nad favorizovanim Hapoelom.

Budućnost je od sredine treće četvrtine kontrolisala utakmice, međutim domaći igrači su preko iskusnog Liora Elijahua uspeli da se vrate u meč.

U poslednja dva minuta utakmice, kada je Hapoel uspeo da izjednači posle dugo vremena (75:75), veoma važnu trojku pogodio je Nikola Ivanović. Budućnost je uspela da odbrani napad, a potom je Ivanović fauliran što mu je donelo dva bacanja.

Crnogorac je pogodio oba bacanja i tako praktično izrastao u heroja. Domaći igrači uspeli su ponovo da se vrate, sada preko Ostina Deja i Kurtisa Džerelsa koji su pogodili veoma važne trojke.

Međutim, gosti su bili precizni sa linije za slobodna bacanja, pa je Budućnost imala +3 na 10-tak sekundi do kraja. Prvo Halperin nije uspeo da postigne trojku, a potom je iz teške situacije promašio i Džerels pa su gosti iz Podgorice došli do ogromnog trijumfa.

Ovo je bila druga pobeda za Budućnost, dok je ekipa Focisa Kacikarisa zabeležila drugi poraz. Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Nikola Ivanović sa 17 poena, dok je Filip Barović odigrao najbolje, pošto je meč završio sa 13 poena i devet skokova, od kojih je nekoliko bilo presudnih.

U domaćem sastavu Džerom Dajson je ubacio 21 poena, dok je Alen Omić postigao 14 uz četiri skoka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu