Alimpijević: Da pobedimo Olimpiju, pa u Kaunas...

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević želi da njegova ekipa pobedi Olimpiju u ABA ligi da bi se u dobrom raspoloženju putovali u Kaunas.

Izvor: B92, Beta
Podeli
StarSport
StarSport

Njemu će za utakmicu sa Olimpijom svi igrači biti na raspolaganju, nakon čega sledi prva evroligaška utakmica sa Žalgirisom.

"Jedan od malih ciljeva koje smo postavili na početku je da startujemo sa 3:0 u regionalnoj ligi i onda da sa samopouzdanjem uđemo u Evroligu. Utakmica u Ljubljani ima specifičnu težinu. Biće nam to prvo gostovanje i to protiv Olimpije, koja je 'pogodila' sa izborom stranaca. Imaju kontinuitet u radu i sa te strane nećemo imati olakšan, niti lak posao u dvorani Tivoli", rekao je Alimpijević za klupski sajt.

Košarkaši Zvezde igraju u nedelju od 17 časova u Ljubljani protiv Olimpije, utakmicu trećeg kola ABA lige. Beogradski klub ima obe pobede, a Olimpija pobedu i poraz.

"Ono što mi predstavlja zadovoljstvo je da su svi zdravi i spremni za ovu utakmicu, što znači da nam se vraća i kapiten Branko Lazić", dodao je Alimpijević. Kapiten crveno-belih rekao je da ekipa u svaku utakmicu ulazi ozbiljno i motivisano.

"Osim što želimo bodove, svaka utakmica na početku sezone za nas je prilika da napredujemo kao tim i da se uigravamo. Olimpija je ove sezone napravila dobru ekipu, stranci su pokazali da su pojačanja, ali želimo da sa tri pobede krenemo i u novu sezonu Evrolige", naveo je Lazić.

Igrači Zvezde se posle utakmice vraćaju u Beograd, a u sredu putuju u Litvaniju, gde će u Kaunasu igrati protiv Žalgirisa u prvom kolu Evrolige.

NBA