Nova vest
Košarka

Četvrtak, 13.07.2017.

14:42

Frend: U Srbiji su me nekad znali kao košarkaša

Jamajčanski košarkaš Kimani Frend vratio se u domovinu gde je istakao da nema želju da se skoro vrati u Srbiju, gde je proveo pet godina.

Izvor: B92

Autor:B92

Frend: U Srbiji su me nekad znali kao košarkaša
Foto: YouTube screenshot

Frend je u Srbini igrao za FMP (Refleks), Metalac, Jagodinu, te OKK Beograd i Dinamik tokom prošle sezone, ali je u centru pažnje najviše bio zbog tragične saobraćajne nesreće.

Jamajčanin je u novembru 2012. godine u alkoholisanom stanju automobilom usmrtio Nevenu Dragutinović u Beogradu.

Osuđen je na tri godine zatvora zbog ubistva bez predumišljaja, Apelacioni sud je poništio presudu i naredio novi proces, a Frend je u međuvremenu proveo deset meseci u Centralnom zatvoru, a potom 26 meseci u kućnom pritvoru.

"Nemam problema da se vratim, ali ne želim skoro. Nisam deportovan, nemam legalnih problema ili nešto slično. Išlo mi je dobro, ali je sve što se dogodilo uticalo na mene. Nisam otišao sa lepim osećanjima. Bilo je više pozitivnog nego negativnog, Srbija je važan deo mog života, ali mi je sad potreban "ventil". Pre su me tamo znali kao košarkaša, sada je drugačije. Nije lepo kada ti to visi nad glavom", rekao je Frend.

Kimani je istakao da je morao da živi povučeno jer je njegovo ime izazivalo negativna osećanja u Srbiji.

"Nisam voleo da izgovaram svoje ime, a gde god bih išao kao da su me podsećali na situaciju, pa mi je bilo potrebno vremena da pređem preko toga", istakao je jedan od najboljih igrača iz KLS prošle sezone.

Frend je otvoren za mogućnost igranja za Jamajku.

"Nisam razmišljao mnogo o tome, ali mi ne bi smetalo. Bilo bi lepo predstavljati svoju zemlju. Ne bi mi smetalo da pomognem mlađim igračima, jer sam sada veteran. Košarkaški savez Jamajke me pitalo da im pomognem sa nekim kampovima, ali prvo želim da sredim svoj privatni život", zaključio je Frend.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve