Nova vest
Košarka

Sreda, 12.07.2017.

21:57

FIBA bira najbolju: Glasajte za našu Sonju

Svetska košarkaška federacija (FIBA) pokrenula je izbor najbolje igračice Evrolige, a među njima se našla i reprezentativka Srbije Sonja Petrović.

Izvor:

Autor:

FIBA bira najbolju: Glasajte za našu Sonju
Getty Images

Izbor se odnosi na modernu eru takmičenja, od 1996. godine do danas.

FIBA eksperti za žensku košarku nominovali su 32 najbolje igračice elitnog takmičenja i pozvali sve da glasanjem izaberu najbolju medju najboljima.

Parovi šesnestine finala su određeni prema kvalitetu i pozicijama na kojima igračice igraju. Za prolazak u osminu finala Sonja Petrović će imati za suparnicu u Italijanki Lauri Maki.

Izbor će trajati do polovine septembra i završiće se pre nego što počne takmičenje Evrolige za sezonu 2017/18.

Činjenica da od 32 igračice trećinu čine Amerikanke čini ovo priznanje značajnim ne samo Sonji Petorivć, već i ženskoj košarci u Srbije u celini, Sonja Petrović je, podseća KSS, za deset sezona Evrolige ostvarila pravo nastupa na svakom završnom turniru sa osvajanjem nekoliko medalja.

Glasanje za rundu od 32 igračice je otvoreno sa po jednim parom iz koga će moći da se glasa svakog drugog dana do 10. avgusta.

Glasanje će biti moguće na Fejsbuk (facebook.com/euroleaguewomen), Tviter (twitter.com/euroleaguewomen) i Instagram profilu FIBA (instagram.com/euroleaguewomen) počev od danas sa Dianom Taurasi u duelu protiv Anete Jekabsone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve