Nova vest
Košarka

Četvrtak, 01.06.2017.

21:08

Štimac do dabl-dabla, Bešiktaš do pobede

Košarkaši Bešiktaša poveli su sa 2–0 u polufinalnoj seriji turskog šampionata protiv Anadolu Efesa pobedom 74:72 (17:18, 20:13, 17:20, 20:21).

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Štimac do dabl-dabla, Bešiktaš do pobede
StarSport

Pobedonosni koš je dao Stroberi u finišu utakmice. Jedan od zapaženijih igrača u pobedničkoj ekipi je bio i srpski centar Vladimir Štimac koji je upisao po 10 poena i skokova.

Stroberi je postigao ukupno 18 poena, koji su uz 20 poena Tompsona Bešiktaš u Akatlar areni vodili do pobede.

U Efesu je dominirao Džejson Grejndžer sa 22 poena, Brajant Danston je imao 12 uz 7 skokova ali to nije bilo dovoljno za pobedu.

Posle prve utakmice u kojoj je pre dva dana Bešiktaš ubedljivo slavio sa 90:71, druga utakmica u Istanbulu je bila mnogo dramatičnija. Treći meč igra se u Abdi Ipekči areni u subotu, a Bešiktaš može pobedom da ode u finale turskog šampionata.

U finalu bi crno-bele iz Istanbula čekao bolji iz duela Fenerbahčea i Darušafake u kome tim Željka Obradovića vodi sa 2–0 u seriji i fali mu jedna pobeda da prođe u finale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve