Nova vest
Košarka

Četvrtak, 06.04.2017.

21:59

Preokret Panatinaikosa, Bogdanović uzalud junak

Ekipa Panatinaikosa savladala je Makabi u Tel Avivu posle preokreta i obezbedila prednost domaćeg terena u borbi za fajnal-for Evrolige – 81:61.

Izvor:

Autor:

Preokret Panatinaikosa, Bogdanović uzalud junak
Getty Images

Panatinaikos je sezonu završio na četvrtom mestu sa učinkom od 19 pobeda i 11 poraza, dok je Makabi 14. sa skorom 10-20.

S druge strane, Fenerbahče se dobrano namučio protiv Barselone u Istanbulu, ali mu na kraju trijumf posle produžetaka nije doneo mesto među četiri najbolje ekipe i lakši put u četvrtini finala – 68:65.

Posle trijumfa Žalgirisa protiv Baskonije, Fener će u borbi za fajnal-for igrati upravo sa Panatinaikosom, klubom s kojim je Željko Obradović, trener turskog predstavnika, osvojio pet titula prvaka Evrope.

Junak domaćina bio je Bogdan Bogdanović, koji je najpre pogodio dvojku za produžetak, a zatim ubacio i sedam od deset poena svog tima u dodatnih pet minuta.

Meč je završio kao najefikasniji pojedinac Fenera sa 15 poena (3/6 za dva, 3/7 za tri), pet skokova, četiri ukradene i tri asistencije, a sjajan je bio i drugi srpski reprezentativac Nikola Kalinić – sa 13 poena (5/6 za dva, 1/5 za tri) i dva skoka.

Kod gostiju se najviše istakao Tajriz Rajs sa 19 poena i po tri uhvaćenje lopte i dodavanja, a najbolje ga je pratio Viktor Klaver sa 15 poena, sedam skokova i tri ukradene.

Na otvaranju 30, poslednje runde elitnog takmičenja, Grci su odigrali loše prvo poluvreme, pa je 'Ponos Izraela' na odmor otišao sa deset poena prednosti.

Međutim, PAO se probudio u nastavku i fenomenalnom igrom u trećoj deonici (31:12) stigao do preokreta i ujedno prelomio susret u svoju korist.

Panatu je predvodio Majk Džejms sa 17 poena, sedam asistencija i pet asistencija, Kris Singlton imao je 13 poena, osam uhvaćenih lopti i čak šest ukradenih lopti.

Dvocifren učinak imao je još i Nik Kalates sa 12 poena.

Kod domaćina se sedam od deset igrača upisalo u listu strelaca, a najraspoloženiji je bio Viktor Rad sa 17 poena. Džo Aleksander zabeležio je 14, a Gaj Pnini deset poena.

U meču bez rezultatskog značaja, Galatasaraj je porazio Brose kao gost – 84:79.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve