Nova vest
Košarka

Petak, 10.03.2017.

13:40

Zvezdašice brane Kup, ko će do prvog trofeja?

U subotu u Novom Sadu, u velikoj dvorani SPC „Vojvodina“ počinje finalni turnir Kupa “Milan Ciga Vasojević”.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Zvezdašice brane Kup, ko će do prvog trofeja?
Foto: Košarkaški savez Srbije

Na finalnom turniru učestvuju četiri prvoplasirane ekipe Ženske košarkaške lige Srbije – Radivoj Korać, Crvena zvezda, Partizan i Vršac.

U polufinalu Kupa u subotu od 16.00 sati sastaće se Crvena zvezda – Partizan, a od 18.00 časova Radivoj Korać – Vršac.

Miloš Pavlović, trener ŽKK Radivoj Korać, kazao je da su se sve ekipe pojačale pre početka sezone.

“Kup će ove godine biti izuzetno interesantan, jer su sve četiri ekipe učesnice kroz ligu pokazale da svako može svakog da pobedi. Partizan se pojačao sa tri igračice, mi sa dve, Zvezda i Vršac sa po jednom, što dovoljno govori o ambicijama svih timova. Neće biti laganih mečeva, nema favorita, svi imaju šansu sa trijumfuju… U polufinalu nas čeka težak posao. Protiv Vršca smo u ligi odigrali dve jako neizvesne utakmice i skor je 1-1. Očekuje nas sigurno teška utakmica i samo sa maksimalnim pristupom i fokusom možemo u finale, a ništa manje i ne očekujem od svog tima”, rekao je Pavlović.

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Dragan Vuković očekuje mnogo teže polufinale sa Partizanom, iako su njegove igračice dobile sve tri prethodne utakmice u sezoni.

“Kup je vrlo specifično takmičenje, gde je u jednoj utakmici sve moguće. Iako smo pobedili Partizan u sve tri ovosezonske utakmice, čeka nas potpuno novi tim. U poslednjem prelaznom roku Partizan se jako pojačao sa tri iskusne i kvalitetne igračice. Mi ćemo se suprotstaviti takvom Partizanu u istom sastavu, računamo na našu mladost i energiju…”, naveo je Vuković.

Sličnog mišljenja su i u redovima ‘crno-belih’.

“Sam po sebi, Kup je specifično takmičenje, s obzirom na neutralan teren, gde favoriti često ostanu praznih ruku. Na ovogodišnjem Kupu imaćemo dve odlične utakmice polufinala, gde će odlučivati jaka odbrana i koncentracija tokom svih 40 minuta. Sve četiri ekipe imaju isti cilj, motiv i želja sigurno neće nedostajati… Bez obzira što je Crvena Zvezda prošlogodišnji osvajač Kupa, a Radivoj Korać aktuelni prvak države, po meni sve ekipe imaju podjednake šanse da u nedelju podignu trofej. Što se našeg polufinalnog meča protiv Zvezde tiče, daćemo poslednji atom snage i energije da ih nadigramo i nadmudrimo na terenu i izađemo kao pobednici. Pozivamo sve ljubitelje košarke da svojim prisustvom uveličaju praznik ženske košarke u Novom Sadu, a sve navijače Partizana da nam podrškom i bodrenjem pomognu na putu ka trofeju”, kaže trener Bojan Ivanović.

Danijela Rizvić, trener ŽKK Vršac, prezadovoljna je što je njen tim uopšte izborio plasman na završnicu Kupa.

“Kada je reč o Ženskom košarkaškom klubu Vršac, mi smo već ostvarili fenomenalan rezultat samim plasmanom među četiri najbolje ekipe u državi. Kup je specifično takmičenje i sve je moguće, a mi idemo u Novi Sad rasterećeni, bez ikakvog pritiska i spremni za nove izazove”, zaključila je Rizvićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve